badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Spelersprofielen
Spelersprofielen
 

Eefje Muskens

niet (meer) actief

Vanaf 6-jarige leeftijd speelt Eefje al badminton. Haar ouders speelden ook badminton en doordat zij een paar keer meeging en het zo leuk vond is ze blijven badmintonnen.

Klik hier om de spelersbiografie van Eefje te lezen.

Eefje Muskens
© NOS
Eefje Muskens
© NOS +

 

NAAM Eefje Muskens
LEEFTIJD 29 jaar
VOORKEUR rechtshandig
SELECTIE voormalig nationale selectie
SPONSOR Yonex
WEBSITE www.eefjemuskens.nl
SOCIAL @eefjemuskens Eefje Muskens op facebook

Biografie

Op jonge leeftijd zat ze ook nog op zwemmen en deed mee aan wedstrijden van beide sporten. De eerste badmintonclub waar ze speelde was BC Goirle. Daar heeft ze een aantal jaar gespeeld, maar doordat ze op een hoger niveau wilde gaan spelen is ze later bij BC Pellikaan in Tilburg gaan spelen. In die tijd werd ze ook geselecteerd voor de Brabantse jeugdselectie en heeft ze gekozen om alleen voor badminton te gaan. Doordat ze veel progressie maakte werd ze na een aantal jaar gevraagd om bij het steunpunt Eindhoven te komen trainen, weer een stapje hoger. Dit wilde ze natuurlijk dolgraag en trainde daar 3 keer in de week. Ook trainde ze één keer in de week met de Nationale jeugdselectie waarvoor ze ook geselecteerd was en vaak op zaterdag nog privétraining bij Leon Florentinus.

Tijdens deze periode heeft ze op het Willem II College in Tilburg op school gezeten. Ze zat in een topsportklas en daar werd school zo goed mogelijk met sport gecombineerd.

Verschillende Nederlandse Jeugd Kampioenschappen en Internationale jeugdtoernooien heeft ze gespeeld waarvan een aantal gewonnen. In 2007 heeft ze besloten om op 18-jarige leeftijd te verhuizen naar Arnhem om daar fulltime op Papendal te gaan trainen. Hier zijn alle faciliteiten aanwezig om optimaal te kunnen trainen en te ontwikkelen.

  • Delen: 
  • twitter
  • facebook

Artikelen met Eefje Muskens