SportSport

Meneer Van Vollenhoven heeft u het druk?

Meneer Van Vollenhoven heeft u het druk?

Het is inmiddels half twee geweest en tussen de middag eventjes je privé-mail uitlezen, dat is bij de meeste werkgevers geen probleem. Een aantal afgevaardigden zal zich vandaag afgevraagd hebben: "Het is nog maar week 1 van het nieuwe jaar en nu dit..."

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ze hebben namelijk allemaal een e-mail gehad van Walter Zijlstra, oud-voorzitter van regio Noord en oud-bondsbestuurslid.

Badminton Nederland besloot kortgeleden het EK badminton naar Amsterdam te halen, zonder hierover eerst in contact te treden met 'Groningen', terwijl daar al afspraken waren gemaakt. Zelfs de website van Badminton Europe vermeldde destijds Groningen als locatie voor dit EK. Zie ook het artikel: Geachte heer Ridder.

Enkele afgevaardigde vlindertjes kwamen hier op de redactie aangevlogen met de betreffende e-mail. Uiteraard met een grote boog om Moerdijk heen, want die beestjes kunnen al die rook niet aan. Wel zagen ze daar Pieter van Vollenhoven rondlopen, de voorzitter van de Raad voor de Verkeersveiligheid en de Spoorweg Ongevallenraad. Misschien dat ze op de terugweg hem even wat kunnen influisteren. Met alle ontsporingen van Badminton Nederland heeft hij ongetwijfeld een inhoudelijk advies.

Geachte afgevaardigen van Badminton Nederland

Enkele weken geleden heb ik u allen een brandbrief gestuurd met de titel: WIST U DAT.

Naar aanleiding van deze brief werd ik per e-mail van het bondsbureau gevraagd of ik contact wilde opnemen met het bondsbureau om een afspraak te maken met een delegatie van het bondsbestuur.

Dit inzake de drie toernooien in het noorden en oosten van het land. Deze afspraak vond plaats te Amersfoort op dinsdag 23 november om 18.00 uur. Bij dit gesprek waren aanwezig van het bondsbestuur de heren Rob Ridder en Marcel Nollen. Ik was aanwezig alsmede mijn vertrouwenspersoon dhr. van der Werff, ik had nl. iemand meegenomen die onafhankelijk is. Tijdens dit gesprek deelde de de bondsvoorzitter mede dat betreft de slechte financiele situatie van de bond men geen enkel risico wilde nemen m.b.t een eventueel tekort van desbetreffende toernooien. Men wil allleen op vrijwillige basis deze toernooien aangaan. Ook wilde men niet dat iemand ook maar iets aan deze toernooien zou gaan verdienen want zij zelf deden ook alles op vrijwillige basis en dienden geen onkosten in m.a.w ze betalen alles zelf.

Wij deelden hen dan ook mede dat het vreemd is dat je als bond geen enkele financiele bijdrage levert en de drie toernooien op zichzelf draaien met de door de gemeente en provinciale subsidies ter beschikking gestelde gelden.

Wel denkt men zomaar zonder voldoende en juiste argumentatie de toernooien te schrappen.

Men vond dat ik veel voor de badminton heb betekent en dat we zouden nadenken hoe wij hier invulling aan kunnen geven. Zoals we wel hadden verwacht geen enkele reactie meer. Ook vertelde ik hen nog dat door middel van de z.g.n excuus brief van de heer R.Ridder als bondsvoorzitter aan zowel de prov Groningen alsmede aan de gem Groningen had medegedeeld dat we nu een ander toernooi in juni 2011 zouden organiseren. Dit geld ook voor Zwolle alsmede voor Assen. Ik heb aangegeven dat we Groningen alsmede Assen en Zwolle niet zo maar voor de tweede keer in de kou kunnen laten staan, Nadat ik enkele weken geen enkele reactie meer kreeg ondanks een aantal e-mails waar ik de bondsvoorzitter verzocht de afspraak na te komen, werd ik opeens gebeld op een morgen dat hij per ongeluk een e-mail had verstuurd, die niet voor mij bestemd was. Helaas zat ik zakelijk onderweg en verzocht hem om mij op een later tijdstip terug te bellen. Nadat ik op mijn eigen kantoor de e-mail had gelezen en constateerde dat deze e-mail over mij ging, wil ik u allen deze e-mail niet onthouden. Deze e-mail is dermate schofferend dat je je afvraagt of dit een bondsvoorzitter waardig is en of dit niet een bret van onvermogen is van een leider van een bestuur, en sluit volledig aan bij de brandbrief die ik u allen stuurde.

Hij heeft nog getracht via een e-mail aan ons gericht om verspreiding van deze e-mail te voor komen, met een aantal waarschuwingen, dit hebben wij dus niet gedaan en doe hier dan ook de desbetreffende e-mail bij. Let op het is niet mijn bedoeling om mensen te beschadigen, maar ik vind deze e-mail een bondsbestuur onwaardig en doet afbreuk aan alle vrijwilligers die met zijn allen trachten deze bond weer groter te maken. Ik denk dan ook dat u zichzelf dient af te vragen of deze bondsvoorzitter op deze manier nog wel kan functioneren en geloofwaardig kan zijn als hij dergelijk interne e-mails vertuurd.

Met vriendelijke groeten
Walter Zijlstra
Oud Voorzitter District Noord
Oud Bondsbestuurslid

De navolgende e-mailcorrespondentie was de aanloop voor bovenstaande mail naar de afgevaardigden.

From: Rob Ridder
Sent: Wednesday, December 15, 2010 10:18 AM
To: Walter Zijlstra
Cc: eric@***********.com
Subject: Re: Onderwerp toernooien groningen en zwolle en assen

Geert Jan,

dank voor de opmerkingen over Amsterdam PR.

Nu moeten we onderstaand varkentje wassen.

Ik zag zojuist een mededeling van Rob Taconis over de uitbetaling aan hem.

Nu moeten we de volgende zet doen, maar timing is belangrijk.

Martijn heeft nog even gedubbelchecked (goed Nederlands woord hè..)Er zijn geen binnende afspraken gemaakt met Groningen en Assen. Alles is in verkennende fase. Ook is er geen toezegging vanuit Badminton Europe dat we die toernooien mogen organiseren. Ten aanzien van Zwolle zijn er geen toezeggingen gedaan naar Rob Taconis. Omdat we in de bestuursvergadering gezegd hebben dat we Zwolle zelf willen doen, heeft dit als consequentie, dat eventuele gesprekken met de ambtenaren door het bureau moeten worden opgepakt.

Ons bestuursbesluit kan dus vervolg krijgen.

Dus:

1. In contact komen met Groningen en Assen (Provincie en gemeente). Ik stel voor dat we ze een brief schrijven waarin we op subtiele wijze aangeven waarom we geen extra toernooi op Europees niveau in 2011 willen organiseren, en hen uitnodigen voor het EK in Amsterdam, en dat we die gelegenheid willen gebruiken om nadere uitleg te geven over de ontstane situatie en wat onze toekomstplannen zijn. Mocht EK niet passen in hun agenda, dan voorstel maken voor separate afspraak.

2. Contact opnemen met de betrokken vereniging in Zwolle over de plannen rondom mogelijke interland, afstemmen datum mogelijkheid (ook met Martijn), afstemmen financiële garanties door gemeente Zwolle etc.

3. De heer Zijlstra: mijn voorstel rondom de afhandeling van ons gesprek in Amersfoort vervolg geven. Eventueel in een tweede mail, nadat we eerst Groningen en Assen op de hoogte hebben gebracht hem melden dat we afzien van Europese evenementen in Groningen en Assen in 2011.

Omdat Rob Taconis iets geschreven heeft over de vergoeding Amsterdam is wellicht de angel uit de discussie weggenomen, maar laten we in ieder geval iets van ons horen.

Voordat je hem een mail stuurt wil ik wel graag het concept zien.

Groet

Rob

Geachte Heer R. Ridder

Vandaag zal ik mij nogmaals per brief wenden aan de geachte afgevaardigen, dit om bekend te maken hoe de huidige situatie is en tevens het verslag van onze bespreking toevoegen, incl de door u gedane opmerkingen, u laat mij geen keus.

Hoogachtend W.P. Zijlstra Assen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!