Nick Bus heeft iets te vertellen

Nick Bus heeft iets te vertellen

Tijdens het NK heb ik zowaar ook eens meegedaan. Weliswaar met een aantal hechtingen in mijn smoel, maar ik had er bij die afspraak bij de kaakchirurg ook niet gedacht aan het NK.

clubzoeker

Ken je BC Amersfoort al?

Het moest gebeuren dus gaf ik mijn single maar alvast op. Daar wilde ik het niet over hebben, maar over een aantal zaken waarover ik gesproken heb met een aantal mensen. Deze zaken ga ik maar eens opsommen, want dan is het eens in de wereld. Ik wel er tevens bij zeggen dat niet alles wat er staat ook precies mijn gedachte is.

1. Voor verenigingen

Badminton Nederland is er niet voor de verenigingen in het algemeen. Zij doet er weinig aan om hen te helpen. Men heeft het gevoel dat er niet naar hen geluisterd wordt.

2. Te veel te zeggen

Er heerst een gevoel dat de grote clubs veel te veel te zeggen hebben in zijn geheel. Niemand kan daartussen komen. Met deze clubs worden bedoeld Duinwijck, Amersfoort, Almere. Daar komen voor het gevoel van de meeste mensen ook de bestuursleden vandaan. Betty Timmermans-Krab (Duinwijck), Marloes van Heteren(Almere), Maartje Verheul (Amersfoort).

Ook heeft men het vaak over dubieuze mensen die vaak een dubbelrol lijken te hebben. Het gevoel leeft dat zij voor eigen of clubbelang bezig zijn i.p.v. BN belang. Hierbij worden de familie Vlaar en Ger Tabeling vaak genoemd. Nou vraag me dat soms ook weleens af, maar ik weet ook dat het vaak niet zo is. Waarom ik denk dat het soms wel zo is kan ik wel vertellen. Het betreft mr. Vlaar die het rouleren van de academies voor de Junior Masters maar moeilijk kan verkroppen, omdat hij vindt dat Almere de academie-spelers om hun JM verdient. Dat is toch best vreemd als 11 andere JM’s zijn die dat ook willen. Nou is het logisch dat Hoensbroek en BECA het hebben vanwege hun verleden, maar dat geldt echt niet voor de rest. Andere mogen het doen met de badmintonscholen. Die kunnen ook leuk badmintonnen, maar dat is niks in vergelijking met de academies laat staan de nationale. Toch is er ook veel voor te zeggen dat ze het allemaal wel doen, want anders gebeurt het gewoonweg niet. En ze doen hun werk naar behoren.

3. Competitie

Ook wordt er veel geklaagd over de bondscompetitie en in mindere mate de regio- en jeugdcompetitie. Voor veel spelers van de Eredivisie t/m de 2de divisie is er weinig aan. Je speelt altijd tegen dezelfde. De grote club met veel team in de hogere regionen houden de teams er toch wel in. En vaak krijgen de goede 2de teams geen kans in de eredivisie. Er wordt geopperd om 2 eredivisie poules te maken en maak dan tevens ook vier 1ste divisie poules. En ga zo weer verder. Zo krijgt iedereen meer kans. Van 2de divisie clubs t/m eredivisieclubs die weinig bovenin te zoeken hebben. Ook moet het inval beleid anders en strenger, zodat er minder ingevallen kan worden door spelers in teams. Dit is namelijk volgens heel veel mensen gewoon niet leuk. Ook wordt er veel geklaagd over de hoeveelheid wedstrijden in de 1ste divisie en hoger. Het is gewoon te veel. Ook balen sommige ervan dat de ere en- 1ste divisie niet gewoon synchroon loopt met de rest van de divisie. Dit geldt overigens ook voor de jeugd competitie in regio Zuid-West. Welke mafkees heeft er verzonnen om dat als enige regio in NL na de seniorencompetitie te doen. In de overige regio’s loopt dit synchroon met de seniorencompetitie. Dat moet echt snel veranderen, want dat scheelt een hoop problemen met de toernooikalender voor de kinderen.

Er komt vaak de klacht naar mijn oren dat de regiocompetie– en bondsreglementen niet hetzelfde zijn. Het zorgt voor veel onnodige verwarring.

4. Waarom zitten deze mensen er nog?

Het is er bij vele niet in te krijgen waarom bepaalde mensen nog bij BN werken. Als er fouten zijn gemaakt, moet je nog een kans krijgen. Het is alleen wel zo als het niet meer op te lossen is of dat de oorzaak te veel negatieve gevolgen heeft, diegene die daar verantwoordelijk voor was dan helaas moet weggaan bij die organisatie. Tenzij het zijn of haar bedrijf is. Daar valt bijna geen spelt tussen te krijgen en ik kan deze mensen geen ongelijk geven.

Ik geef alleen maar aan wat mij te gehore is gekomen. Dit publiceer ik liever dan dat ik het voor me houd. Het kan maar beter gezegd zijn, zodat de aangewezen personen er hun voordeel mee zouden kunnen doen of er eventueel naar zouden kunnen kijken.

Deze tekst is niet geredigeerd door de redactie van badmintonline.nl en dus letterlijk geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!