clubzoeker

Volkskrant: Badmintonster Jonathans hoopt op olympisch 'happy end'

Volkskrant: Badmintonster Jonathans hoopt op olympisch 'happy end'

Drie jaar geleden besloot Lotte Jonathans nog een keer alles op alles te zetten om voor de derde maal de Olympische Spelen te halen. De badmintonster, moeder van twee zoons, wil met haar partner Paulien van Dooremalen in Londen schitteren.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Maar de twee hebben deze week in het Zweedse Karlskrona nog een goed resultaat bij de Europese titelstrijd nodig om de missie te doen slagen. 'Ik besef heel goed, dat het kan mislukken. Maar ook dan zal het voelen als een goede afsluiting van mijn loopbaan, want daarvoor is dit traject te mooi geweest. Ik ben er hoe dan ook trots op, maar natuurlijk hoop ik op een happy end.'

Jonathans en Van Dooremalen moeten begin mei bij de eerste zestien op de geschoonde wereldranglijst staan om naar de Spelen te mogen. Toen ze samen aan de Road to London begonnen leek het een haalbare opgave. De twee reisden de hele wereld over om zoveel mogelijk punten te verzamelen.

'Maar we staan er op dit moment als 27e slechter voor dan gehoopt. Het is ook moeilijk om uit te rekenen wat we nu bij de EK precies voor resultaat moeten halen, want we zijn ook afhankelijk van de concurrenten. Maar we moeten gewoon alles geven.'

Lees het hele artikel op Volkskrant.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!