clubzoeker

Volkskrant: Badmintonster Jonathans hoopt op olympisch 'happy end'

Volkskrant: Badmintonster Jonathans hoopt op olympisch 'happy end'

Drie jaar geleden besloot Lotte Jonathans nog een keer alles op alles te zetten om voor de derde maal de Olympische Spelen te halen. De badmintonster, moeder van twee zoons, wil met haar partner Paulien van Dooremalen in Londen schitteren.

clubzoeker

Maak kennis met Olaf Hermus!

Maar de twee hebben deze week in het Zweedse Karlskrona nog een goed resultaat bij de Europese titelstrijd nodig om de missie te doen slagen. 'Ik besef heel goed, dat het kan mislukken. Maar ook dan zal het voelen als een goede afsluiting van mijn loopbaan, want daarvoor is dit traject te mooi geweest. Ik ben er hoe dan ook trots op, maar natuurlijk hoop ik op een happy end.'

Jonathans en Van Dooremalen moeten begin mei bij de eerste zestien op de geschoonde wereldranglijst staan om naar de Spelen te mogen. Toen ze samen aan de Road to London begonnen leek het een haalbare opgave. De twee reisden de hele wereld over om zoveel mogelijk punten te verzamelen.

'Maar we staan er op dit moment als 27e slechter voor dan gehoopt. Het is ook moeilijk om uit te rekenen wat we nu bij de EK precies voor resultaat moeten halen, want we zijn ook afhankelijk van de concurrenten. Maar we moeten gewoon alles geven.'

Lees het hele artikel op Volkskrant.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij…

29 juni 2022

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!