clubzoeker

Volkskrant: Badmintonster Jonathans hoopt op olympisch 'happy end'

Volkskrant: Badmintonster Jonathans hoopt op olympisch 'happy end'

Drie jaar geleden besloot Lotte Jonathans nog een keer alles op alles te zetten om voor de derde maal de Olympische Spelen te halen. De badmintonster, moeder van twee zoons, wil met haar partner Paulien van Dooremalen in Londen schitteren.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Maar de twee hebben deze week in het Zweedse Karlskrona nog een goed resultaat bij de Europese titelstrijd nodig om de missie te doen slagen. 'Ik besef heel goed, dat het kan mislukken. Maar ook dan zal het voelen als een goede afsluiting van mijn loopbaan, want daarvoor is dit traject te mooi geweest. Ik ben er hoe dan ook trots op, maar natuurlijk hoop ik op een happy end.'

Jonathans en Van Dooremalen moeten begin mei bij de eerste zestien op de geschoonde wereldranglijst staan om naar de Spelen te mogen. Toen ze samen aan de Road to London begonnen leek het een haalbare opgave. De twee reisden de hele wereld over om zoveel mogelijk punten te verzamelen.

'Maar we staan er op dit moment als 27e slechter voor dan gehoopt. Het is ook moeilijk om uit te rekenen wat we nu bij de EK precies voor resultaat moeten halen, want we zijn ook afhankelijk van de concurrenten. Maar we moeten gewoon alles geven.'

Lees het hele artikel op Volkskrant.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!