clubzoeker

Almere Inside

Almere Inside

Tijdens een groot sportevenement zoals het Carlton NK 2013 in Topsportcentrum Almere komen er veel mensen op één plek tegelijk samen. Spelers, trainers, afgevaardigden, veteranen, VIPs van het Badminton Business Netwerk, badmintonliefhebbers en leden van de pers.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In dit artikel lees je over wat er in de wandelgangen speelt en wat er allemaal op de VIP-tribune te horen is wanneer je een goede richtmicrofoon erboven hangt. Het artikel 'Almere Inside' wordt het gehele weekend aangevuld.

Thamar Peters uitgespeeld

De speelster uit de nationale selectie blesseerde zich tijdens een eredivisiewedstrijd bij BV Almere. Naar verluidt is Thamar Peters definitief gestopt met badminton als topsport. De (nu) voormalige dubbelpartner van Josephine Wentholt zou zelfs haar persoonlijke eigendommen al weggehaald hebben uit het nationale trainingscentrum Papendal in Arnhem.

Yonex eist €70.000 van Badminton Nederland

Het veelbetwiste contract dat Rob Ridder, de broer van blogger Piet Ridder, in 2009 ondertekende bevat volgens ingelichte bronnen een zekere prestatieclausule. Hierin wordt omschreven dat er een zekere hoeveelheid spelers uit de nationale selectie naar toernooien uitgezonden moet worden. Daar zou op dit moment (vanwege de stopzetting van de NOC*NSF) niet langer aan voldaan (kunnen) worden.

Badminton Nederland mist alweer de boot

In zijn interview met special reporter Leon Ham vertelde Dicky Palyama dat hij na zijn actieve badmintoncarrière tenminste tot en met 2016 in Tsjechië zal verblijven. Hier werkt Dicky als coach voor de selectie met als doel de Olympische Spelen in Rio in 2016. Hij is in Tsjechië al aan het kijken voor een huis voor zijn gezin.

Martijn van Dooremalen terug naar Oosterhout

Er wordt in Almere gesproken van een definitief ontslag van voormalige bondscoach en voormalig technisch directeur Martijn van Dooremalen. De bij het UWV aangevraagde ontslag zou 'rond' zijn. We wachten een bevestiging van Badminton Nederland af.

Ron Daniëls om tafel met hoofdbestuur Badminton Nederland

Meerdere mensen meldden zich in onze mailbox met de mededeling dat ze Ron Daniëls in gezelschap van bestuursleden van Badminton Nederland gezien hebben. Er is geen melding gemaakt van wilde gebaren of angstige blikken.

Mark Caljouw begeeft zich op de transfermarkt

De speler van DKC is naar het schijnt in gesprek met meerdere eredivisieclubs voor het volgende seizoen in de Carlton Eredivisie. Welke club gaat hem binnenhalen, of blijft hij toch bij DKC?

Dave Khodabux en Selena Piek passé?

Dit NK zien we Selena Piek aan de zijde van de lange Ruud Bosch. Het mixduo Piek en Dave Khodabux lijkt verworden te zijn tot een tijdelijke exercitie.

Gerben Bruijst(ens) in bedrijfsleven

Voormalig bondscoach is nu actief al manager in het bedrijfsleven en heeft daar enorm naar zijn zin. Ontslag bleek voor de oud-topspeler een blessing in disguise. We lezen op zijn LinkedIn-pagina: "Na een maand kan ik de balans opmaken; wat is het geweldig in het bedrijfsleven! Netwerk VSP is een prachtbedrijf! Ik word iedere dag uitgedaagd en kijk al weer uit naar de dag van morgen. Vanaf 1-1-2013 start ik met mijn nieuwe uitdaging en ga ik aan de slag als Teamleider bij het mooie bedrijf Netwerk VSP te Eindhoven. Ik kijk er enorm naar uit om te starten en om mijn competenties te vertalen in mijn nieuwe baan."

Manon Sibbald lanceert imposante sponsorpresentatie

Als haar spel even goed is (en wordt) als dat haar presentatie er nu al in boekvorm uitziet, dan hebben we een nieuwe topper in handen.

Lijnrechter Jan Mooij zet er een streep onder

Na onvrede met de LCW zou lijnrechter Jan Mooij bij monde van Bram Jongerden (Van Zijderveld) zijn nationale en internationale lijnrechterlicentie hebben ingeleverd.

Nieuwe badmintonboek in de maak

Gehoord: Ron Daniëls en Netwerk SVP teamleider Gerben Bruijstens werken aan een gezamenlijk geschreven badmintonboek vanuit twee verschillende invalshoeken. Werktitel: 'Tien bier!'

Lin Dan definitief niet naar Nederland als nieuwe bondscoach

Badminton Nederland is in gesprek met Jeroen van Dijk. Op zijn Wikipedia-pagina lezen we: "Jeroen Michiel Laurens van Dijk (Rotterdam, 26 augustus 1971) is een Nederlands voormalig badmintonspeler. Hij werd zes keer Nederlands kampioen. Na zijn actieve loopbaan, ging de 1.93 m lange Rotterdammer verder als trainer in de sport, onder meer van het Duitse mannenteam, de Duits-Chinese Xu Huaiwen en haar landgenoot Juliana Schenk. In 2012 werd Van Dijk 'development manager' van Badminton Europe, de Europese badminton organisatie."

badmintonline.nl zit zélf achter FB-pagina Badmintongeruchten

Het gonste op de tribunes van het NK vandaag en het zouden niet een stel BC Amersfoort-spelers zijn die de facebookpagina Badmintongeruchten runnen, maar de redactie van badmintonline.nl zou hier achter zitten. Wij van badmintonline.nl kunnen en willen dit niet bevestigen noch ontkennen.

Nick Fransman naar Praag?

We zijn vandaag live vanaf het NK in Almere en we hoorden dat er voor de op dit moment nog geblesseerde Nick Fransman een trainingsstage in zit. Hij zou naar Tsjechië gaan om ervaring op te doen bij Dicky Palyama.

Meer volgt.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!