SportSport

De Amersfoortse boys: 'Buiten badminton heeft Eric [Pang] dus niet zoveel'

De Amersfoortse boys: 'Buiten badminton heeft Eric [Pang] dus niet zoveel'

Badmintongeruchten kwam al eerder naar buiten met het spraakmakende gerucht rondom Alida Chen! Dat zij kiest voor BC Amersfoort is niets nieuws.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wij willen dieper ingaan op de afweging die spelers maken met betrekking tot de financiële baten! Vroeger was alles beter! Dan hebben we het over de tijden dat Dicky, Eric en Jie er warmpjes bij zaten door het spelen van een aantal simpele potjes in de 'Topliga'. BC Amersfoort had verreweg het meeste geld te besteden....Denk aan een budget van +/- 75000 euro!

Op dit moment leven we in een wereld waarin vele mensen roepen dat het crisis is. Dit blijkt deels ook uit de overwegingen die spelers maken om te veranderen van club.

Neem Eric Pang, 33 jaar, zevenvoudig Nederlands kampioen, speler van BC Amersfoort en hoofdtrainer van de academie in Amersfoort. Buiten badminton heeft Eric dus niet zoveel. Hij moet leven van zijn badmintoninkomsten, daar waar Amersfoort hem altijd in heeft gesteund. Eric heeft inmiddels een contract getekend bij Almere, naar eigen zeggen omdat hij bang was dat het team bij Amersfoort uiteen zou vallen en hij graag nog een keer kampioen wilde worden in de eredivisie! Geloven jullie dat? Almere heeft diep in de buidel moeten tasten en Eric heeft voor een simpele keuze gestaan. Amersfoort door middel van een appje op de hoogte brengen van zijn overstap en zich komend seizoen geen zorgen hoeven te maken omtrent zijn financiële situatie versus Amersfoort trouw blijven en moeten knokken voor elke cent? Het dilemmaspel is simpel... Eric kiest voor de meest logische keuze. Een keuze die velen de afgelopen jaren ook al hebben moeten maken. Denk hierbij aan Jacco, Jelle, Selena, Eefje, Erik en Nick!

De geschiedenis herhaalt zich als ons gemeld wordt dat er wederom een speelster kiest voor een overstap op grond van financiële redenen. Met het vertrekken van Eric komen er financiële middelen vrij, waardoor Alida iets meer kan verdienen bij haar nieuwe club. 2000 euro bovenop de 4000 euro die zij kreeg bij DKC. Mag je dan stellen dat het opgeven van een kampioenschap 2000 euro waard is?

Je zou denken dat clubs als Duinwijk, Amersfoort en Almere op een gegeven moment gaan inzien dat het kopen van spelers op korte termijn vast prima werkt en er misschien wel een kampioenschap behaalt kan worden, maar op lange termijn er altijd verloren wordt. Waarschijnlijk trekt Amersfoort nieuwe spelers aan, wordt Amersfoort kampioen en vertrekken alle spelers net zo snel als dat ze gekomen zijn!

Gelukkig is daar dan de redder in nood. Eric Pang, die net zo goed Almere weer verlaat voor een eurootje meer!

Dus Alida en alle andere spelers die denken voor het snelle geld te gaan: Het gras is niet groener aan de andere kant, het is groener aan de kant waar je het water geeft!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!