clubzoeker

Blogger Piet Ridder ontdekt Google

Blogger Piet Ridder ontdekt Google

In een hoekje op facebook reageerde blogger en website-owner Piet Ridder op een discussie over het 'overnemen van artikelen'.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De voormalige IBM-medewerker schreef op de badmintongeruchten-pagina op facebook:

@Peter Blommaert,

Je slaat een spijker op zijn kop, Badmintonline is een zeer betrouwbare badminton Blog dat heel verfrissend werkt.

Je moet eens op naam Blogger Piet Ridder googlen, bijna allemaal door Badmintonline erop gezet. Christ de Rooij heeft geen enkel respect voor een individu, mijn hele naam is in de webomgeving naar de gallemiezen. Hierbij een voorbeeldje van zo'n citaat 'Blogger Piet Ridder over zichzelf: 'Piet lult maar wat'. 'Ron Daniëls wees me zojuist op een stukje zelfreflectie - en dat is vrij uitzonderlijk in Haarlem - van blogger en website-owner Piet Ridder'.

Jij zult er natuurlijk hartelijk om kunnen lachen, maar die ongein staat wel achter mijn naam. En ik kan je zeggen dat ik dat nooit over mij zelf heb neergezet! Ik denk dat ik tot nu toe een aardig incasseringsvermogen heb, maar eens is de maat vol!

Of zou je het zelf leuk vinden als je op de naam Peter Blommaert Googlet en er zou staan: 'Peter Blommaert over zich zelf: 'Peter lult maar wat' Leuk toch, vooral als je eens ergens anders gaat solliciteren....

(witregels toegevoegd voor leesbaarheid)

Dit is een van de weinige artikelen op badmintonline.nl die ik volledig op eigen titel schrijf. Maar ik ga graag in op blogger Piet Ridders reactie. Voor iemand die zelf publiceert op zijn weblog dat ik zijn facebook 'gekraakt' zou hebben, (pas op: hier volgt een mening) vind ik blogger Piet Ridder vrij hypocriet of, zoals zijn broer, misschien wel naïef. Toch denk ik niet dat blogger Piet Ridder zo naïef is. (linkje 1, linkje 2)

Ene Mike legde hem destijds uit: "Je facebook pagina is voor iedereen toegankelijk. Ondanks dat ik geen "friend" ben kan ik je al je berichten op je prikbord lezen." Dat heeft blogger Piet Ridder vervolgens ter kennisgeving aangenomen, maar hij heeft het artikel met als titel 'Christ de Rooij kraakt facebook Piet Ridder' niet offline gehaald of aangevuld met een update. Shit happens...

Een ander voorbeeldje. Op dit moment is het derde zoekresultaat bij een zoekactie op mijn naam een link naar een door blogger Piet Ridder gepubliceerd artikel waarin de mediacommissie van Duinwijck met pijn moest vaststellen dat er persvrijheid is: 'Christ de Rooij zet hetze voort in Haarlems Dagblad'. Om in de gebruikte terminologie te blijven: een actie van blogger Piet Ridder die misschien niet bijster handig is in geval van sollicitatiegesprekken. Shit happens...

Pack a punch

Nu ben ik de eerste om te erkennen dat, wanneer je zelf hier en daar steken geeft, je ook moet kunnen incasseren. Zoals Jelmer Prins al eens opmerkte: dat is zeker niet mijn forte. Maarrrr... het hoort er nu eenmaal een beetje bij. Kijk maar naar de voorbeelden hierboven.

Aan de ene kant proberen 'we' (badmintonline.nl, blogger Piet Ridder, het echtpaar Rob en Marion Taconis en nog wat initiatieven in de marge) een nieuwsvoorziening aan te bieden. De een met wat meer jus dan de rest. Aan de andere kant spelen we een spel. Voorlopig hebben wij het Monopolybord met alle huisjes en hotels nog niet kwaad van tafel gegooid.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!