SportSport

Gezamenlijke offday voor Roosterse

Gezamenlijke offday voor Roosterse

De vette 8-0 nederlaag die eredivisionist Roosterse op haar bordje kreeg in het thuisduel tegen landskampioen Amersfoort mocht de ploeg van trainer Igo Jongen zichzelf aanrekenen. Het had de schijn dat de ploeg zich vooraf al had neergelegd bij een ruime nederlaag.

Ken je BC Heemskerk al?

De anders zo agressieve benadering van tegenstanders met daarbij gevoegd het felle thuispubliek; er was niets van te merken. Ook de samenstelling van de formatie deed insiders fronsen. Zo speelde Lianne Janssen op de plek van Grace Gabriël, die in Afrika vertoeft. Janssen is onmiskenbaar talentvol, maar is ook met zoveel dingen bezig dat badminton niet haar hoofddoel lijkt. En dus presteert zij verre van eredivisieniveau.

Frank Vermeesch is voer voor psychologen. Veel te weinig komt hij tot goede partijen, terwijl hij toch potentie heeft. Bij de minste tegenslag is hij direct reddeloos verloren. Het werd dus niks en Amersfoort freewheelde dat het een lust was.

Werd er al een game verloren, werd de tactiek enigszins veranderd en was het vervolgens afgelopen met de thuisploeg. De jonge Belg Marijn Put was de enige die écht tot de verbeelding sprak. Tegen zijn Afrikaanse opponent Edwin Ekiring ging Put diep. Zonder franje, gewoon om te winnen. Fantastische rally's met kerende kansen. Drie games lang spektakel. Zuur als dan in de beslissende game de winst naar de tegenpartij gaat.

Wendy Hoeve ging ook volledig de mist in tegen de Russische dreumes Natalia Pernilova na een mislukte discussie over shuttles. Geen moment kwam Hoeves kunde tot uiting met als dieptepunt de 21-9 nederlaag in de tweede game.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!