clubzoeker

Gezamenlijke offday voor Roosterse

Gezamenlijke offday voor Roosterse

De vette 8-0 nederlaag die eredivisionist Roosterse op haar bordje kreeg in het thuisduel tegen landskampioen Amersfoort mocht de ploeg van trainer Igo Jongen zichzelf aanrekenen. Het had de schijn dat de ploeg zich vooraf al had neergelegd bij een ruime nederlaag.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De anders zo agressieve benadering van tegenstanders met daarbij gevoegd het felle thuispubliek; er was niets van te merken. Ook de samenstelling van de formatie deed insiders fronsen. Zo speelde Lianne Janssen op de plek van Grace Gabriël, die in Afrika vertoeft. Janssen is onmiskenbaar talentvol, maar is ook met zoveel dingen bezig dat badminton niet haar hoofddoel lijkt. En dus presteert zij verre van eredivisieniveau.

Frank Vermeesch is voer voor psychologen. Veel te weinig komt hij tot goede partijen, terwijl hij toch potentie heeft. Bij de minste tegenslag is hij direct reddeloos verloren. Het werd dus niks en Amersfoort freewheelde dat het een lust was.

Werd er al een game verloren, werd de tactiek enigszins veranderd en was het vervolgens afgelopen met de thuisploeg. De jonge Belg Marijn Put was de enige die écht tot de verbeelding sprak. Tegen zijn Afrikaanse opponent Edwin Ekiring ging Put diep. Zonder franje, gewoon om te winnen. Fantastische rally's met kerende kansen. Drie games lang spektakel. Zuur als dan in de beslissende game de winst naar de tegenpartij gaat.

Wendy Hoeve ging ook volledig de mist in tegen de Russische dreumes Natalia Pernilova na een mislukte discussie over shuttles. Geen moment kwam Hoeves kunde tot uiting met als dieptepunt de 21-9 nederlaag in de tweede game.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!