clubzoeker

Gezamenlijke offday voor Roosterse

Gezamenlijke offday voor Roosterse

De vette 8-0 nederlaag die eredivisionist Roosterse op haar bordje kreeg in het thuisduel tegen landskampioen Amersfoort mocht de ploeg van trainer Igo Jongen zichzelf aanrekenen. Het had de schijn dat de ploeg zich vooraf al had neergelegd bij een ruime nederlaag.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De anders zo agressieve benadering van tegenstanders met daarbij gevoegd het felle thuispubliek; er was niets van te merken. Ook de samenstelling van de formatie deed insiders fronsen. Zo speelde Lianne Janssen op de plek van Grace Gabriël, die in Afrika vertoeft. Janssen is onmiskenbaar talentvol, maar is ook met zoveel dingen bezig dat badminton niet haar hoofddoel lijkt. En dus presteert zij verre van eredivisieniveau.

Frank Vermeesch is voer voor psychologen. Veel te weinig komt hij tot goede partijen, terwijl hij toch potentie heeft. Bij de minste tegenslag is hij direct reddeloos verloren. Het werd dus niks en Amersfoort freewheelde dat het een lust was.

Werd er al een game verloren, werd de tactiek enigszins veranderd en was het vervolgens afgelopen met de thuisploeg. De jonge Belg Marijn Put was de enige die écht tot de verbeelding sprak. Tegen zijn Afrikaanse opponent Edwin Ekiring ging Put diep. Zonder franje, gewoon om te winnen. Fantastische rally's met kerende kansen. Drie games lang spektakel. Zuur als dan in de beslissende game de winst naar de tegenpartij gaat.

Wendy Hoeve ging ook volledig de mist in tegen de Russische dreumes Natalia Pernilova na een mislukte discussie over shuttles. Geen moment kwam Hoeves kunde tot uiting met als dieptepunt de 21-9 nederlaag in de tweede game.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!