Moederdag 2019

Badminton Vlaanderen worstelt met ranglijstsysteem

Badminton Vlaanderen worstelt met ranglijstsysteem

Op 19 mei 2015 vond in Kraainem de laatste van verschillende werkvergaderingen plaats die de problematiek besprak en oplossingen probeerde te vinden over klassementen, rankings, gradings, tornooireglementeringen etc.

› alles over het Badminton Festival!

Samen met de collega’s van LFBB werden urenlang simulaties gemaakt, specifieke probleemgevallen besproken, alle tegenstrijdige reglementering bekeken, aanpassingen gemaakt zodat eenduidigheid bereikt kon worden en vooral naar oplossingen gezocht voor clubs die nu reeds bezig zijn met de organisatie van hun tornooi. Is dit het eindpunt? Zeker niet, seizoen 2015-2016 zal een intermediair seizoen worden. Er zijn nog een aantal zaken die aangepakt moeten worden op Vlaams en op nationaal niveau. Zeer kortelings zal dan ook de volgende vergadering plaatsvinden om zaken te bespreken waarvoor nog geen oplossing werd gevonden voor dit seizoen. Op de Algemene Vergadering van Badminton Vlaanderen zal de planmatige aanpak verder voorgesteld worden.

Welke aanpassingen zullen er gebeuren vanaf volgend seizoen? We geven kort de essentie weer.

Er zullen slechts drie deliberaties zijn voor stijgen en dalen (1/12, 1/4 en 15/7). De eerstvolgende deliberatie is dus 15 juli 2015.

Er zullen slechts twee Grades zijn, Standaard en Top. Enkel de tornooien die een hoge standaard hebben worden Top. De criteria zijn nog niet helemaal bepaald, maar een van de zaken zal zeker zijn de sterkte van uw deelnemersveld. Het kan ook dat u een sterk deelnemersveld hebt zonder een A tornooi te zijn, het zal zelfs mogelijk zijn om een Top tornooi te zijn indien u enkel C1, C2 en D bijvoorbeeld aanbiedt. Er wordt enkel gekeken naar de reeksen die u organiseert. De Grade wordt pas toegekend na het sluiten van de inschrijvingen.

Er wordt gewerkt aan een oplossing om te vermijden dat topspelers in een bepaalde discipline, zich ook inschrijven in een andere discipline met lagere sterktegraad, terwijl ze intrinsiek veel te sterk zijn voor die sterktegraad.

De puntentabellen voor tornooien worden degressief aangepast. Dit betekent dat u als winnaar van een tornooi nog wel evenveel punten krijgt, maar de anderen minder en minder. U zal dus niet meer zo snel stijgen als u geen goede prestaties haalt op tornooien. Simulaties leren ons dat er 25 tot 30 % minder punten verdiend kunnen worden door spelers die niet doorstoten naar de laatste rondes.

Interclubcompetitie wordt opgewaardeerd. Uw tien beste competitieresultaten zullen in rekening gebracht worden voor uw ranking. Wel wordt er per gewonnen wedstrijd een correctiefactor toegepast om het evenwicht niet te hard te verstoren. Voor de provinciale en Vlaamse competitie zal er een nettowinst mogelijk zijn van 10%. Voor Nationale en buitenlandse competitie zal deze nog hoger zijn.

Verder kunnen we ook melden dat de reglementen C260 en C270 aangepast worden naar een Nationaal reglement, waarbij onder andere de sancties voor afwezigheden worden aangepast, aanpassing boetesysteem en de procedure voor plaatsing hoofdtabel en aanduiding reservespelers. Betreffende dit laatste kan nu reeds worden gezegd dat enkel het tijdstip van inschrijving als parameter gebruikt zal worden voor tornooien georganiseerd door clubs (uitzondering zijn kampioenschappen en specifieke jeugdtornooien (YBJMC)).

Het zal verder absoluut verboden blijven om in te schrijven in twee of meer toernooien waarvan toernooidagen samenvallen. Ook melden we nog dat er gewerkt wordt aan een uniformisering van periode van inschrijving voor een tornooi, het sluiten en de lottrekking. Het reglement C100 zal in overleg met LFBB aangepast worden.

Tenslotte willen we nog melden dat vanaf 1 juli 2015 de heer Ed Van den Eijnde het dienstencentrum van Badminton Vlaanderen zal vervoegen als administratief medewerker voor competitieve sportbeoefening. Zijn voornaamste taak zal zijn het ranking systeem en de klassementen (in nauwe samenwerking met de Nationale Verantwoordelijke, de heer Mathieu Van Bouwel), maar zal ook betrokken worden bij de organisatie van tornooien en competitie in het algemeen. Hij zal deeltijds actief zijn en voornamelijk bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag voor uw vragen over ranking en klassementen. U kent Ed ook als coördinator van het jeugdbadmintonplus project. Dit zal hij naast zijn functie als administratief medewerker blijven doen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas niet in geslaagd de halve finales…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!