SportSport

Beste Badminton Vlaanderen, LFBB en BBF, U zit met een PROBLEEM

Beste Badminton Vlaanderen, LFBB en BBF, U zit met een PROBLEEM

Het is nu al een tijdje dat u met de ranking en klassementen experimenteert, maar nog niet tot een finaal resultaat komt. Steeds weer komen er 'bugs' voor in uw systeem.

clubzoeker

Ken je NSBC Stuban al?

1. Spelers van de nationale ploeg schrijven toernooien in de B1 en B2 reeks in.

Laten we de spelers ook gewoon bij naam noemen en niet hypocriet zijn:

  • Floris OLEFFE : 04-05/04/2015 Ros Beiaard Badminton Cup - HE B2
  • Maxime MOREELS : 27-28/06/2015 Waterloo Juin - HD B2
  • Freek GOLINSKI : 03-04/10/2015 Drive International Tournament - Ingeschreven in HE B1 en GD B1

Een nationale ploeg zou de trots van een land moeten zijn. Elke jeugdspeler moet hier naar opkijken en dit als het hoogst haalbare zien in het beoefenen van zijn sport en niet op een provinciaal toernooi tegen deze spelers uitkomen in hun vertrouwde reeks.

Laten we even kijken wat de doelstellingen zijn van de 'Topsport Elite' volgens uw website:

"Het doel van de elite spelers en de taak van de hoofdcoach van Badminton Vlaanderen bestaan er in om te presteren op de internationale tornooien van het hoogste niveau. Enkel met goede prestaties op Europese kampioenschappen, Wereldkampioenschappen, Olympische spelen en de tornooien van het hoogste niveau zal Badminton Vlaanderen in staat zijn om te verhogen van categorie."

Volgens mij moeten deze spelers nog wel eens langs de hoofdcoach passeren om te kijken welke toernooien ze beter wel en niet inschrijven om deze doelstelling te behalen ...of de betreffende bonden moeten hun beschermen en hier een regeltje voor uitschrijven.

Mogelijke oplossing in de reglementen: Alle spelers die in één van de drie disciplines een top-8 plaats bezit, krijgt het statuut A-elite voor alle disciplines. Spelers met het statuut A-elite kunnen enkel inschrijven in de A-reeks.

2. Er wordt geen rekening gehouden met ranking bij het inschrijven van toernooien.

Elk toernooileider wil wel de no1 van de ranking of een topspeler uit het buitenland op zijn toernooi als publiekstrekker. Momenteel is het wie eerst komt, eerst maalt. Voor sommige mensen logisch en eerlijk, voor andere spelers onbegrijpelijk. Hoog gerangschikte spelers moeten geweigerd worden omdat ze nu net niet op het startuur van inschrijven achter hun pc zitten.

Mogelijke oplossing in de reglementen: De toernooiorganisatie heeft het recht om in elke discipline wild cards uit te delen. Een voorbeeld zou kunnen zijn : <16 deelnemers = 2 wild cards, >16 deelnemers = 4 wild cards.

3. Toekenning GRADES toernooien

Sinds dit seizoen is de reglementering veranderd en worden de grades voor toernooien pas bekend gemaakt bij de afsluiting van de inschrijvingen.

Het organiseren van een toernooi vergt veel energie en inzet (vrijwillig) van bestuursleden en leden van een club. Het behalen van de grade 'TOP' gebeurt niet van de ene dag op de andere. Dit wordt opgebouwd jaar na jaar. Door dit nu op het laatste moment toe te kennen hebben clubs geen zekerheid meer, en dit is niet goed voor hen. Er moet continuïteit zijn.

Mogelijke oplossing in de reglementen: Terug naar het oude. Toekenning van GRADES op basis van voorgaande jaar/jaren en niet 'last minute' beslissen.

Omdat iedereen denkt dat er alleen maar kritiek wordt geuit, een geen mogelijke oplossingen worden aangeboden. Bij deze.

Met vriendelijke groeten,
Rachid ASSEMIOUNI
actief speler / vader jeugdspeler / bestuurslid

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!