SportSport

Henk Staats: Prachtige wedstrijden zijn ons afgepakt door een paar pratende pakken van een adviesbureau

Henk Staats: Prachtige wedstrijden zijn ons afgepakt door een paar pratende pakken van een adviesbureau
StudentenlevenStudentenleven

Op zaterdag 26 september 2015 was mijn volle aandacht bij toernooi.nl. Immers Georgy van Soerland-Trouerbach speelde in Helsingborg de finale om het wereldkampioenschap in de single 40+.

Voordat ik het zelf al gezien had, belde Ernst van Stenus op met de mededeling dat Georgy inderdaad wereldkampioene was geworden. En zo kan het gebeuren dat onze vereniging zo maar een heuse wereldkampioen in huis heeft. Het zal een ieder duidelijk zijn dat we in de eerstvolgende thuiswedstrijd van Adidas Almere-3 Georgy in het zonnetje zullen zetten en die eerstkomende thuiswedstrijd is om precies te zijn zondag 4 oktober 2015 om 13.00 uur in onze eigen Sporthal Raggers. Grijp uw kans als u een echte wereldkampioene de hand wil schudden.

Zaterdag 26 september was sowieso een mooie badmintondag, want 's avonds speelde Qontent Almere tegen Amersfoort en dat voor 200 toeschouwers, alhoewel ik daar voor op de vingers ben getikt, want het zouden er wel bijna 250 zijn geweest. In ieder geval heel veel en dat doet mijn badmintonhart goed. Het is alleen zo verdomd jammer dat we in de reguliere competitie maar eenmaal tegen Amersfoort spelen, zoals we ook maar één keer tegen VELO, Duinwijck en DKC spelen. Prachtige wedstrijden zijn ons afgepakt door een paar pratende pakken van een adviesbureau, die zelf van hun levensdagen nog nooit een wedstrijd hebben gezien.

Daarvoor in de plaats krijgen we nu twee play-offronden. De nummers één uit iedere poule speelt gekruist tegen de nummer vier. Stel dat Qontent Almere eerste wordt in poule B, dan spelen we tegen Victoria of Van Zijderveld een play-offwedstrijd. Voor dit soort play-offwedstrijden zullen de supporters in de rij staan........... Stel dat Amersfoort eerste wordt in poule A, dan spelen zij tegen Slotermeer of Smashing. Dat zijn ook kaskrakers. De doelstelling om meer toeschouwers te trekken en meer media-aandacht, wel die doelstelling wordt beslist niet gehaald. Ik denk dat we per saldo nog wel eens heel veel minder toeschouwers zullen krijgen met dit idiote systeem.

Overigens bijna dagelijks word ik aangesproken over het nieuwe competitiesysteem, want zelfs ervaren badmintonvolgers snappen het nog steeds niet. En als ik dan verwijs naar de site van Badminton Nederland, krijg ik te horen dat daar heel wat anders staat. En deze badmintonvolgers hadden gelijk. Zelfs de medewerkers van BNL weten er geen raad mee, want het stond dus gewoonweg volkomen verkeerd op de BNL-site......

Ik heb BNL-marketingman Paul Kleijn maar op de hoogte gesteld en die heeft het ook beaamd. Het klopte van geen kant.

Paul Kleijn heb ik overigens nog gesproken tijdens de kick-off van de Carlton Eredivisie in Hoofddorp. Ik heb maar geen blad voor de mond genomen en voorts aangegeven dat er nog tal van verbeterpunten zijn. Die heb ik Paul ook via de mail nog eens doen toekomen. Het was zonder meer leuk om 'een ieder' bij de start van het seizoen nog eens te zien, maar de Royalhal in Hoofddorp is in feite ongeschikt. De toeschouwers komen er bekaaid af. Zij hebben slecht zicht door de afstand en de Mondriaanlijnen in de zaal.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!