SportSport

Indian badminton's war gets messier between Gopichand and Jwala-Ashwini

Indian badminton's war gets messier between Gopichand and Jwala-Ashwini

Soon after national coach Pullela Gopichand tries to clear the air over doubles stars Jwala Gutta and Ashwini Ponnappa's claims that they are not treated equally, the duo go after him again on social media.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Soon after India's chief badminton coach Pullela Gopichand yesterday rubbished Jwala Gutta and Ashwini Ponnappa's allegations of unequal treatment being meted out to doubles players, the duo again went criticised the Bangalorean.

After their recent win at the Canadian Open, Ashwini and Jwala had urged Gopichand to treat all badminton players equally or step down as national coach, referring to their exclusion from the Target Olympic Podium (TOP) scheme, that funds potential Olympic medal-winners.

Gopichand yesterday said that the women's doubles pair do get all support from the (Badminton Association of India (BAI) and Sports Authority of India (SAI).

"It's too often that they've been saying this. They need to be specific about their issues. Whatever tournament they have been playing, they have been supported by SAI, BAI and the government of India.

'Full support provided'

Whatever support they have asked, has been given, they've played many tournaments. Jwala and Ashwini are part of the camp, which is supported by BAI and SAI. Under the TOP scheme, it was said that as a joint program for singles, we will support singles players as a group. So four players were picked then. Similarly, doubles as a group will be supported in the scheme. There are other doubles players like Manu Attri and Sumeeth Reddy, who reached the finals of a Grand Prix Gold event, they didn't get their due credit. There's also Sikki Reddy and Pradnya Gadre, who did well at the nationals. They are happy with the support they are receiving."

Gutta-Ponnappa react

Gutta and Ponnappa immediately took to Twitter to react to Gopichand's comments. "I'm kinda shocked. So are we part of TOPs? How come we have no news about it? Comparing our world bronze medal to a Grand Prix runner, and comparing us to one-time national champions? What can I say? CWG Medals, world medals asian medal...all thrown aside," wrote Gutta.

Ponnappa said all the players mentioned by Gopichand were part of his academy. "Speechless! Incidentally, the said players are all from the academy and benefit from all the funding going there. I wonder why and how that's possible, if there was fair treatment & no bias," she wrote.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Woensdag bij de Denmark Open 2021: Ruben en Ties beste herendubbel van Nederland

Woensdag bij de Denmark Open 2021: Ruben en Ties beste herendubbel van Nederland

Gisteren heeft het bijna de heel dag geregend hier in Denemarken. Goed weer om binnen te zitten en naar goed badminton te kijken.

21 oktober 2021

Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Het ene jaar is het andere jaar niet. Dat weten we natuurlijk allang. Twee jaar geleden zat ik hier met een perskaart op de…

20 oktober 2021

Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Het nieuwe vrouwendubbel van Cheryl Seinen en Debora Jille stijgt…

19 oktober 2021

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Zoals gebruikelijk de laatste jaren zijn we afgelopen zaterdag weer naar de Dutch Open gegaan in Almere. Prachtige wedstrijden…

19 oktober 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!