clubzoeker

Zilver voor Muskens en Piek in Canada

Zilver voor Muskens en Piek in Canada

Zondagavond negen uur begon het beste damesdubbel van Nederland haar finalepartij van de Yonex Canada Open 2015. Het werd een partij van slechts 35 minuten.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De als eerste geplaatste Nederlanders speelden tegen Jwala Gutta en Ashwini Ponnappa uit India (derde geplaatst). Het onderlinge ranglijstverschil is verwaarloosbaar - 8 versus 13 - maar de ervaring van Jwala Gutta is gevaarlijk, zo bleek.

In de eerste game hadden Muskens en Piek vanaf 8-8 de leiding, maar verloren vanaf 17-17 de regie over de wedstrijd. Met 19-21 kwamen de Indiërs langszij.

De tweede game begon zoals de eerste game eindigde: de regie lag bij Gutta en Ponnappa en ze liepen zelfs naar 0-5 voorsprong uit. Dat ging zo door tot 6-15, waarna Muskens en Piek een miraculeuze come-back maakten naar 15-15. Ze liepen mee naar 16-16, waarna de weerstand gebroken was. Op de klok stond 35 minuten en 16-21 voor de Aziaten.

Dit brengt de onderlinge head-to-head op 1-2 voordeel van de Indiërs en het is interessant om komende donderdag te zien hoe de ranglijstposities hierop reageren.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!