SportSport

Badmintonner Eric Pang brengt vanuit Almere kennis over

Badmintonner Eric Pang brengt vanuit Almere kennis over

De druk dat hij met de badmintonners van Qontent Almere dit jaar eigenlijk kampioen moet worden in de eredivisie heeft Eric Pang niet. De veelvoudig Nederlands kampioen maakt zich veel drukker om de begeleiding van talenten met zijn trainingsschool.

Ken je Roosterse BC al?

"Die druk ben ik wel gewend en leg ik mezelf ook op dus daar hoef ik het niet zo over te hebben", zegt Pang. Wie met Pang of met zijn manager Suzanne Mulkens spreek komt er al snel achter dat de badmintonner veel meer doet dan alleen zijn wedstrijden en toernooitjes afdraaien.

Hij is tegenwoordig dan ook op veel meer momenten in de badmintonhal te vinden dan alleen voor zijn eigen training en werd onlangs nog aangesteld door de bond als bondscoach. "Ik begin toch wat ouder te worden en dan ga je nadenken over wat je allemaal nog kunt doen. Daardoor kwam ik er eigenlijk achter dat ik badminton toch het aller tofst vind. Het spel, het nadenken, het trainen. Eigenlijk alles. Ik was al wel bezig met trainingen verzorgen, maar nu hebben we dat naar een hoger niveau getild en daar helpt Suzanne mij bij. Want ik moet ook gewoon die wedstrijden en toernooien spelen. Of moeten is het eigenlijk niet. Dat wil ik nog gewoon. Het is namelijk nog altijd leuk om te doen en dat moet het ook blijven'', vertelt Pang op een ochtend in de sporthal in Parkwijk. Tijdens de ochtend verzorg hij onder ander met Mulkens de trainingen voor een elitegroep badmintonners. Nu zijn dat er nog drie maar beide hopen dat uit te breiden.

"Eric en ook Cheryl Seinen gaan ook uitkomen voor een Engels team. Daar hebben ze een nieuwe competitie opgezet en daar doe ik dan ook voor enkele spelers de begeleiding voor. In Almere werken we onder en voor Badminton Topsport Flevoland en daarmee hebben we nu, met de groep van Eric, eigenlijk alle leeftijdscategorieën. En dan ook nog met een hoog niveau. Eric en die elitegroep zijn het uithangbord. Daar ben ik toch wel trots op", vertelt Mulkens die naast het begeleidingswerk een eigen sportzaak en een ICT-onderneming heeft. "Dat laatste wordt wel minder. Ik heb ook mijn diploma's voor badmintontrainer en ben eigenlijk bijna elke dag hier te vinden. De verwachting is dat het nog meer uren gaan worden."

Pang is vooral blij dat hij op het veld kan blijven staan en Mulkens nagenoeg alles er omheen regelt. "Daar heb ik niet echt het geduld voor en met sport bezig zijn is ook gewoon veel leuker. We laten het mes zo aan twee kanten snijden."

Op 4 september houdt Qontent Almere de jaarlijkse teampresentatie en op zondag 13 september begint de competitie voor Pang en Almere. Tegenstander is dan Roosteren. Die wedstrijd wordt samen met alle andere competitiewedstrijden afgewerkt in Hoofddorp.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Op maandag 26 juli komen de Nederlandse topbadmintonners al 's nachts en in de ochtend in actie tijdens het badmintontoernooi van…

26 juli 2021

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

De tweede singelaar van Nederland heeft zich in september 2018 vier doelen gesteld met als belangrijkste: Nederlands Kampioen.…

25 juli 2021

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

Vanochtend troffen Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek de nummers één van de wereld Si Wei Zheng en Ya…

25 juli 2021

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

Het vrouwendubbel Cheryl Seinen / Selena Piek is de Olympische Spelen in Tokio goed begonnen. De Nederlandse vrouwen waren in het…

24 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!