clubzoeker

Badmintonner Eric Pang brengt vanuit Almere kennis over

Badmintonner Eric Pang brengt vanuit Almere kennis over

De druk dat hij met de badmintonners van Qontent Almere dit jaar eigenlijk kampioen moet worden in de eredivisie heeft Eric Pang niet. De veelvoudig Nederlands kampioen maakt zich veel drukker om de begeleiding van talenten met zijn trainingsschool.

clubzoeker

Maak kennis met Debora Jille!

"Die druk ben ik wel gewend en leg ik mezelf ook op dus daar hoef ik het niet zo over te hebben", zegt Pang. Wie met Pang of met zijn manager Suzanne Mulkens spreek komt er al snel achter dat de badmintonner veel meer doet dan alleen zijn wedstrijden en toernooitjes afdraaien.

Hij is tegenwoordig dan ook op veel meer momenten in de badmintonhal te vinden dan alleen voor zijn eigen training en werd onlangs nog aangesteld door de bond als bondscoach. "Ik begin toch wat ouder te worden en dan ga je nadenken over wat je allemaal nog kunt doen. Daardoor kwam ik er eigenlijk achter dat ik badminton toch het aller tofst vind. Het spel, het nadenken, het trainen. Eigenlijk alles. Ik was al wel bezig met trainingen verzorgen, maar nu hebben we dat naar een hoger niveau getild en daar helpt Suzanne mij bij. Want ik moet ook gewoon die wedstrijden en toernooien spelen. Of moeten is het eigenlijk niet. Dat wil ik nog gewoon. Het is namelijk nog altijd leuk om te doen en dat moet het ook blijven'', vertelt Pang op een ochtend in de sporthal in Parkwijk. Tijdens de ochtend verzorg hij onder ander met Mulkens de trainingen voor een elitegroep badmintonners. Nu zijn dat er nog drie maar beide hopen dat uit te breiden.

"Eric en ook Cheryl Seinen gaan ook uitkomen voor een Engels team. Daar hebben ze een nieuwe competitie opgezet en daar doe ik dan ook voor enkele spelers de begeleiding voor. In Almere werken we onder en voor Badminton Topsport Flevoland en daarmee hebben we nu, met de groep van Eric, eigenlijk alle leeftijdscategorieën. En dan ook nog met een hoog niveau. Eric en die elitegroep zijn het uithangbord. Daar ben ik toch wel trots op", vertelt Mulkens die naast het begeleidingswerk een eigen sportzaak en een ICT-onderneming heeft. "Dat laatste wordt wel minder. Ik heb ook mijn diploma's voor badmintontrainer en ben eigenlijk bijna elke dag hier te vinden. De verwachting is dat het nog meer uren gaan worden."

Pang is vooral blij dat hij op het veld kan blijven staan en Mulkens nagenoeg alles er omheen regelt. "Daar heb ik niet echt het geduld voor en met sport bezig zijn is ook gewoon veel leuker. We laten het mes zo aan twee kanten snijden."

Op 4 september houdt Qontent Almere de jaarlijkse teampresentatie en op zondag 13 september begint de competitie voor Pang en Almere. Tegenstander is dan Roosteren. Die wedstrijd wordt samen met alle andere competitiewedstrijden afgewerkt in Hoofddorp.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!