SportSport

Eric Pang heeft Papendal verlaten; start na WK in Jakarta met eigen trainingsgroep

Eric Pang heeft Papendal verlaten; start na WK in Jakarta met eigen trainingsgroep

In januari heb ik besloten om de trainingen van Badminton Nederland in Papendal te verlaten vanaf juni. Vanaf heden ga ik mijn WK voorbereiden in Almere.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In Almere heb ik alle trainingsfaciliteiten, zowel banen als krachthonk, tot mijn beschikking. Met mijn ervaring op topniveau en mijn behaalde trainersdiploma 'Elite Coach' in Denemarken, bezit ik nu alle elementen om een eigen trainingsgroep te starten. Zoals alle kansen in mijn carričre wil ik ook hieruit het maximale halen.

De trainingsgroep die ik wil opstarten zal de BTF Pang Elite Trainingen gaan heten. We zullen eind augustus gaan starten, als ik terug ben van het WK in Jakarta. De trainingen zijn bedoeld voor spelers die via hun eigen weg de nationale, Europese of internationale top willen halen. Als ondergrens hanteer ik dat de speler of speelster minimaal het Nederlandse eerste divisieniveau moeten hebben. Ook wordt er tijdens het intakegesprek gekeken naar trainbaarheid, (intrinsieke) motivatie, mogelijke groei en vertrouwen.

In goed overleg zal ik per speler een trainingsplan maken en de trainingen begeleiden. Omdat naast de spelanalyse en het training geven ook een hoop geregeld moet worden, zal Suzanne Mulkens mij assisteren en de management taken op haar nemen. Suzanne is in het bezit van haar SL-4 diploma, maar heeft in het bedrijfsleven haar sporen verdiend in management en control. Naast dit alles zal ik zelf ook meedoen als sparring wanneer dit nodig is.

Kortom, ik ben heel blij dat ik de kans krijg om mij op deze manier verder te ontwikkelen en mijn opgedane kennis en ervaring nu kan gaan overbrengen op de volgende generaties.

Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan deze trainingen, mail dan naar elite@ericpang.nl Suzanne of ik neem(t) dan contact met je op voor een eerste oriënterend gesprek, waar we beiden onze wensen en eisen kunnen formuleren. De gesprekken zullen plaats vinden in de week van 27 juli en 3 augustus en we zullen 24 augustus gaan beginnen, na mijn WK in Jakarta zoals gezegd.

Eric Pang

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!