Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends groepswinnaar

Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends groepswinnaar

Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends zijn tijdens de olympische test in Rio ongeslagen groepswinnaar geworden.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het als tweede geplaatste duo won alle drie de partijen in de voorronde.

De Nederlanders zijn het toernooi sterk begonnen. Dinsdag won het duo van het Braziliaanse tweetal Hugo Arthuso/Fabiana Silva (21-13 en 21-17) en het Canadese koppel Phillipe Charron/Phyllis Chan (21-15 en 22-20).

Woensdag wonnen Piek en Arends, in bijna een uur, ook de derde en laatste partij in de voorronde. Dat ging ten koste van Russische gemengd dubbel Vitalij Doerkin/Nina Vislova in drie games: 22-24, 21-11 en 21-14.

De nummers één van de vier poules gaan naar de halve eindstrijd. Piek is in Rio met Eefje Muskens ook nog actief in het vrouwendubbelspel. Hun favorietenrol maakten zij waar door ook in hun tweede duel te winnen. In 55 minuten werden de Duitse speelsters Isabel Herttrich en Birgit Michels in drie games verslagen: 14-21, 21-14 en 21-18.

Het Amerikaanse duo Eva Lee en Paula Lynn Obanana, eveneens nog ongeslagen, zijn donderdag de laatste tegenstandsters. Inzet is de eerste plaats in groep A en in theorie een gemakkelijkere halve finale.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!