clubzoeker

Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends groepswinnaar

Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends groepswinnaar

Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends zijn tijdens de olympische test in Rio ongeslagen groepswinnaar geworden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het als tweede geplaatste duo won alle drie de partijen in de voorronde.

De Nederlanders zijn het toernooi sterk begonnen. Dinsdag won het duo van het Braziliaanse tweetal Hugo Arthuso/Fabiana Silva (21-13 en 21-17) en het Canadese koppel Phillipe Charron/Phyllis Chan (21-15 en 22-20).

Woensdag wonnen Piek en Arends, in bijna een uur, ook de derde en laatste partij in de voorronde. Dat ging ten koste van Russische gemengd dubbel Vitalij Doerkin/Nina Vislova in drie games: 22-24, 21-11 en 21-14.

De nummers één van de vier poules gaan naar de halve eindstrijd. Piek is in Rio met Eefje Muskens ook nog actief in het vrouwendubbelspel. Hun favorietenrol maakten zij waar door ook in hun tweede duel te winnen. In 55 minuten werden de Duitse speelsters Isabel Herttrich en Birgit Michels in drie games verslagen: 14-21, 21-14 en 21-18.

Het Amerikaanse duo Eva Lee en Paula Lynn Obanana, eveneens nog ongeslagen, zijn donderdag de laatste tegenstandsters. Inzet is de eerste plaats in groep A en in theorie een gemakkelijkere halve finale.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!