SportSport

Three strikes and you're out: Soraya de Visch Eijbergen exits Finnish International in first round

Three strikes and you're out: Soraya de Visch Eijbergen exits Finnish International in first round

The Finnish International 2016 in Helsinki didn't allow for lots of match time for Dutch national champion women's singles Soraya de Visch Eijbergen. After 26 minutes and three lost games (9-11, 3-11, 8-11) she was out of the tournament.

Maak kennis met Senna van den Beukel!

The 23 year old full-time professional athlete (currently ranked 128th in the world) was confronted with not one, but likely two opponents in her women's singles match opposite Denmark's Sofie Holmboe Dahl (third seed, WR80).

First, De Visch Eijbergen had to deal with the undeniable difference in tournament routine that the higher ranked Dane brought to the table. Holmboe Dahl had thirteen tournaments under her belt prior to this first round match in Finland's capital. In comparison, De Visch Eijbergen played in three international tournaments. That should not be an excuse, but it sure comes to mind easily.

The second, perhaps more abstract, opponent might have been the scoring system: the experimental best of five to 11 points. Where De Visch Eijbergen's type of play often can be characterised as 'hit the ground running, keep the pace high and mitigate the opponent's tactical weapons', it appears that in today's Finland-performance she failed to execute that plan. Not having the games stretch all the way to 21 points seemingly left the Dutch player with too little 'wiggle room' to overtake Holmboe Dahl's steady flow of points.

Upcoming: Welsh International

By now, Sofie Holmboe Dahl is through to the semi-final and Soraya de Visch Eijbergen is left with a meager total of 20 points as the final result of her travels to Finland. She'll have little time to reflect as she is scheduled for another tournament next week. In Cardiff, however, the first round match will be against a qualifier, which must be a more comfortable prospect for the once steady-quarter-finalist from The Netherlands.

For now... it's time to recover, reconcile this result with the effort that was put into it, perhaps play a 'Le Top 12'-match for Chambly Bad in France this Saturday, check again whether you have to drive on the left in Wales, and... keep going.

Focus.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!