Dian Bos announced as winner of BWF World Championship design competition

Dian Bos announced as winner of BWF World Championship design competition

Today Dian Bos, from Veendam in the Netherlands, was announced as the winner of the BWF Badminton World Championships commemorative medal design competition.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Dian's winning design will be struck into five four-inch circular medals in precious metal by Alexander Kirkwood & Son, a 190-year-old Scottish family business and Scotland's sole surviving medallist. During the World Championships, representatives of the Badminton World Federation, Glasgow City Council, EventScotland, UK Sport and title sponsors, TOTAL, will receive an original medal. All of the volunteers who are working at the event will receive a smaller replica of the original medal.

Dian's entry was selected as the winning design from a pool of over 100 individual entries. Scottish schools were well represented, with the majority of entries submitted from within the Glasgow area. However, there was also an international element to the competition, with submissions coming from countries across Europe. In the end, it was the 19–year old badminton enthusiast's design which the judges felt best demonstrated the international flair and inclusive ethos of the Badminton World Championships. The design features two hands - representing the teamwork required to deliver a World Championships - around a badminton shuttlecock, created from a series of interlinking Celtic knots to represent the World Championships returning to Scotland. These elements are positioned over a globe showing lines of latitude and longitude, in a nod to the international nature of the event.

Dian, on finding out that she had won the competition, said: "I really didn't expect to win, and knowing that there were more than 100 entries it's even more unbelievable that I have actually won. Going to Glasgow to experience the world championships, with VIP status, will be a great experience as I can watch some of my badminton heroes from up close. The fact that my design will be handed over to so many amazing people is just great. I can't wait till August!"

Anne Smillie, CEO BADMINTONscotland, said: "We felt that Dian's outstanding design represented the spirit of the event better than any of the other entries and as such was an obvious choice for the BWF World Championships commemorative medal. The World Championships will be a fantastic occasion and we are always happy to give exceptionally talented young people the chance to contribute to the overall event where we can. We are looking forward to welcoming Dian, and everyone else to Glasgow."

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Weg met de heilige huisjes

Weg met de heilige huisjes

Een paar vrienden, werkzaam in de sectoren sport en commercie, keken op mijn verzoek naar de finale gemengddubbel tijdens de…

23 oktober 2019

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Op 20 oktober was het de beurt aan Roosterse BC om de reis naar Haarlem te maken. Na een paar verrassende uitslagen door de…

21 oktober 2019

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Vandaag begon het toernooi pas om 12.00 uur. Dat betekende uitslapen en een ochtendwandeling. Dat was nodig na veel stil zitten…

21 oktober 2019

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Eigenlijk wilde ik dit artikel schrijven als een soort open brief, maar ik besefte dat ik daarop toch geen antwoord zou krijgen.…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

In de strijd om een plaatsje in de kampioenspoule heeft VELO goede zaken gedaan door de 7-1 overwinning tegen Smashing. Na de…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Opnieuw doet Almere goede zaken in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Met een 8-0 overwinning op het Groningse AMOR kon de…

20 oktober 2019

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Na een niet al te lange nacht, (u heeft hier kunnen lezen dat het vrijdagavond laat, of liever gezegd zaterdagochtend heel vroeg,…

20 oktober 2019

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vandaag begon het toernooi niet zo vroeg als gisteren, gisteren begon het al om 09.00 uur. Caroline Marin zou om 15.00 uur aan de…

19 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!