Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen beslist om de topsportsubsidies voor badminton af te bouwen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

"Om in aanmerking te komen voor topsportsubsidies moet het potentieel aanwezig zijn om op middellange termijn spelers naar de mondiale top acht te brengen", klinkt het vrijdag in een mededeling van Badminton Vlaanderen.

"Deze beslissing heeft tot gevolg dat er een uitdoofscenario wordt opgestart wat betreft de topsportsubsidies vanuit de Vlaamse overheid. De federatie wordt hierdoor hard geraakt. Het spreekt voor zich dat de ontgoocheling omtrent de beslissing, en de timing ervan, groot is bij alle betrokkenen. Speerpunt van de topsportwerking, Julien Carraggi, maakte het afgelopen jaar een opmerkelijke sprong op de wereldranglijst, van plaats 200 naar plaats 78. Dit zorgt ervoor dat hij de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen in Parijs kan starten vanop een kwalificatieplaats. Jonge belofte Charles Fouyn maakte een sterke progressie en staat momenteel op de 3e plaats van de U19-wereldranking. Verder leverden enkele beloftevolle talenten verschillende Europese topprestaties af."

Lees het hele artikel op de website van Het Nieuwsblad.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

In Topsportcentrum Almere werd vrijdag het kwalificatietoernooi van de FZ Forza - Nederlandse Loterij NK Badminton 2023 gespeeld.…

3 februari 2023

NK Badminton 2023 van start in Almere

NK Badminton 2023 van start in Almere

Badmintonliefhebbers opgelet! Het is tijd voor een weekend vol topbadminton. Vandaag is de start van de Nederlandse…

3 februari 2023

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!