Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen beslist om de topsportsubsidies voor badminton af te bouwen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

"Om in aanmerking te komen voor topsportsubsidies moet het potentieel aanwezig zijn om op middellange termijn spelers naar de mondiale top acht te brengen", klinkt het vrijdag in een mededeling van Badminton Vlaanderen.

"Deze beslissing heeft tot gevolg dat er een uitdoofscenario wordt opgestart wat betreft de topsportsubsidies vanuit de Vlaamse overheid. De federatie wordt hierdoor hard geraakt. Het spreekt voor zich dat de ontgoocheling omtrent de beslissing, en de timing ervan, groot is bij alle betrokkenen. Speerpunt van de topsportwerking, Julien Carraggi, maakte het afgelopen jaar een opmerkelijke sprong op de wereldranglijst, van plaats 200 naar plaats 78. Dit zorgt ervoor dat hij de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen in Parijs kan starten vanop een kwalificatieplaats. Jonge belofte Charles Fouyn maakte een sterke progressie en staat momenteel op de 3e plaats van de U19-wereldranking. Verder leverden enkele beloftevolle talenten verschillende Europese topprestaties af."

Lees het hele artikel op de website van Het Nieuwsblad.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!