Belgian International als scherprechter

Belgian International als scherprechter

Na een Olympiade wordt steevast een nieuwe cyclus aangegaan. Gevestigde waarden geven de fakkel door, nieuwe combo's ontspruiten en voor jonge verse talenten is de tijd rijp om (misschien nu meteen) te ontbolsteren. Vanuit de hele wereld wordt naar Leuven afgereisd.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Naast stevige vertegenwoordiging uit Europa en Azië zijn ook de continenten Afrika, Noord- en Zuid-Amerika representant. Met een handvol Olympische atleten is het meteen duidelijk dat een hoog animogehalte andermaal verzekerd is.

Kortom, Leuven schotelt een deelnemerspalet voor met een wel bijzonder en interessant kleurrijk pigment.

Herenenkel

De afwezigheid van topreekshoofd Pablo Abian buiten beschouwing gelaten, is het opvallend dat de vier hoogst geplaatste heren actief waren op de Spelen in Rio. Met Raul Must uit Estland, voormalig vice-Europees kampioen Henri Hurskainen uit Zweden en de Braziliaanse held Ygor Coelho De Oliveira, wordt het vast smullen op en langs de courts in de Sportoase.

De Fransen Corvee, Claerbout en Rouxel zullen samen met Indiër Anand Pawar voor het nodige tegenwerk zorgen.

Het is meer dan ooit uitkijken wat Maxime Moreels kan bewerkstelligen tegen sterke jongens als Senguin en eventueel Pawar of Meijs. Met nog acht Belgische kwalificatiespelers mag er hoop zijn op meerdere invullingen op de hoofdtabel.

Damesenkel

Als we over jonge leeuwinnen spreken, is Moe Araki er zo eentje. De jonge Japanse is in de tabelorde de eerste opponent van onze tweevoudige Olympiër Lianne Tan. In april wist Araki in een eerste onderonsje aan het langste eind te trekken, maar met de nodige ruggensteun wordt de Belgische zegepraal nagestreefd. Instinctief is het zo klaar als een klontje dat de kolossale Scandinavische vertegenwoordiging er is om te oogsten. Met de Finse Mikkela en voorts Rohde, Poulsen, de nog steeds jonge Blichfeldt, Jakobsen en Holmboe Dahl is Lianne Tan omringd door een imposant Deens blok. De uitschieter bij de dames blijft bovenal Maria Ulitina. De Oekraïense schaarde zich op de Olympische Spelen bij de laatste zestien, nadat ze in de groepsfase met onder anderen wereldtopper Saina Nehwal afrekende. Ulitina gaat als hoogst geplaatste van start en kan bij herhaling hoge ogen gooien.

Herendubbel

Matijs Dierickx en Freek Golinski voeren niet alleen ons land aan, maar ook de dubbelreeks. Er mag evenwel niet blindgestaard worden op hun status. De lijstaanvoerders zijn vrijgeloot maar krijgen wellicht meteen Lu Ching Yao en Yang Po Han uit Chinese Taipei voorgeschoteld.

Duimen voor Belgische hoogdagen en vooralsnog van een glansprestatie uitgaan. Voorts wordt het uitkijken naar onze buren. De Fransen brengen met Ronan Labar en Gaetan Mittelheisser een niet te miskennen Europees nieuwgevormd topduo op de mat.

Damesdubbel

Net als in het dames enkel is de algehele Scandinavische vertegenwoordiging groot favoriet. Naast het pak Deense dames is de Zweedse Emma Wengberg de meest ronkende naam.

Met de negen jaar jongere Clara Nistad wordt de combinatie van eerste reekshoofd gevormd. In deze discipline wordt het vooral uitkijken wie na het bereiken van de eindfase ook later op het seizoen kan doorzetten.

Gemengddubbel

Op twee Indische duo's na is de hoofdtabel opmerkelijk geheel Europees getint. Kersaudy en Palermo voeren de tabel aan. De meest opvallende deelname is evenwel die van hun landgenoten Ronan Labar (BWF 20 in 2015) en Audrey Fontaine (BWF 27 in 2013). Hun tornooi start in de kwalificaties.

De Franse afvaardiging behoort zeker tot het kransje favorieten. Verder is het hoegenaamd het bekijken waard welke Denen flitsend zullen uithalen. Hoe dan ook blijft het reikhalzend uitkijken of Golinski - Vandenhoucke en Bracke - Jacques erin slagen om een stekje op de hoofdtabel te versieren. Leuven, laat uw patriottisch gevoel de vrije loop!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!