badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Duinwijck sterk uit de startblokken

Badminton Club Duinwijck heeft het openingsduel van het eredivisieseizoen met 6-2 gewonnen in en tegen Amersfoort. De hoofdmacht van de Haarlemse vereniging toonde een fantastische instelling en heeft daarmee de jacht op de 24ste landstitel geopend.

 

Jerry Natenstedt boekte tijdens zijn debuut, ondanks de hierbij behorende spanningen, een mooie driesets overwinning op nationaal jeugdselectiespeler Vincent de Vries. Natenstedt pakte de derde set met 21-18. Karina de Wit maakte haar rentree na haar zwangerschap in het vrouwendubbel met Selena Piek. De Wit sloeg de laatste shuttle voor Duinwijck in de gewonnen bekerfinale in 2009. De eerste test tegen het Nederlands/Chinese koppel Yao Jie en Zou Shi Si zag er veelbelovend uit. Na ruim verlies in de eerste set herpakten de Duinwijckvrouwen zich door de tweede set nipt binnen te slepen met 22-20. In de derde set bleken de Amersfoortse vrouwen met 19-21 net even sterker.

De talentvolle Soraya de Visch Eijbergen speelde zeer professioneel in zowel het vrouwenenkel als het gemengddubbel. In het enkelspel klopte ze de eveneens jeugdige Kirsten van der Valk in twee sets. Aan de zijde van Ruud Bosch werd in twee sets eenvoudig afgerekend met Shi Si/Residay. Bosch speelde met kopman Koen Ridder in het mannendubbel niet het beste spel maar desondanks trokken ze de partij tegen Joéli Residay en Jelle Maas naar zich toe. Maas, Nederlands jeugd- en seniorenkampioen met Duinwijcker Jacco Arends, en Residay sleepten er een derde set uit die het koningskoppel van Duinwijck met 21-19 won.

Jacco Arends en Selena Piek behoren tot de nationale top van het gemengddubbelspel en boeken inmiddels mooie prestaties in het Europese seniorencircuit. Tegen Amersfoorters Eefje Muskens en Jelle Maas bleken de Europees Jeugd kampioenen uit 2009 in twee games te sterk met 21-11 en 21-16.

Dat Koen Ridder het enkelspel nog zeker niet verleerd is bleek wel in zijn single tegen de sterke Belg Lionel Warnotte. Met tweemaal 21-11 werd de zege overtuigend beklonken. Kopvrouw Akvile Stapusaityte toont de laatste maanden grote progressie. Wereldtopper Yao Jie, toptienspeelster van de wereld, bleek echter een maatje te groot voor de Litouwse nationaal kampioene en won dan ook in twee sets.

Coaches Ridder en Fisscher zijn tevreden met het behaalde resultaat. Vooraf hadden we geconcludeerd dat een 6-2 zege mogelijk zou zijn. En dat is het ook geworden. Een prima teamprestatie. De stand in de eredivisie is sterk vertekend doordat de nationale selectiespelers van Duinwijck veel zijn uitgezonden de afgelopen weken. Een aantal clubs heeft al vier duels gespeeld, voor Duinwijck was dit het openingsduel.

geplaatst door

verkregen via Duinwijck

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws