DKC te sterk voor Duinwijck

DKC te sterk voor Duinwijck

De badmintonners van DKC hebben afgelopen zaterdag weer goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie en daarmee een directe finaleplek in de Nederlandse Badminton Eredivisie.

Maak kennis met Jason de Graaf!

De Hagenaars wonnen in een spannend duel met 3-5 bij regerend kampioen Duinwijck. Met nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie geniet koploper DKC een voorsprong van vier punten op nummer twee Almere.

Hoewel de uitslag van zaterdagavond precies dezelfde was als het onderlinge treffen in Den Haag afgelopen november, schotelden Duinwijck en DKC een veel leukere wedstrijd voor. Maar liefst vijf van de acht partijen werden pas na drie games beslist. Bij de heenwedstrijd was dat er slechts één. DKC-trainer Dennis Lens kon over al zijn topspelers beschikken, en dat gaf waarschijnlijk de doorslag voor een positief resultaat.

DKC begon desondanks met een achterstand. Nadat Mark Caljouw en Gijs Duijs nog de eerste game pakten in de herendubbel, bleek het Duinwijck-koppel Brain Wassink en Ties van der Lecq toch net iets beter getuige de 21-15 stand in game twee en drie. Op de andere baan trokken Alyssa Tirtosentono en Jaymie Laurens de stand gelijk door Meerte Loos en Imke van der Aar in drie games te verslaan.

De ijzersterke singles bezorgden DKC een 1-4 voorsprong. Caljouw, Joran Kweekel en Flora Wang wonnen hun partij. Alleen Laurens moest de overwinning aan haar opponent Chloë Mayer laten, waardoor de thuisploeg met een 2-4 tussenstand nog de hoop had op een gelijkspel. Van der Aar en Van der Lecq brachten de Haarlemmers terug tot 3-4 (versloegen Duijs en Wang), waardoor het gemengd dubbel tussen Loos / Wassink (Duinwijck) en Tirtosentono / Kweekel (DKC) de doorslag moest geven. Beide duo's waren erg aan elkaar gewaagd, maar twee keer bleek het Haagse koppel in de verlenging net wat doortastender: twee keer 23-21. En zo keerde DKC met vijf zwaarbevochten punten terug naar de Hofstad.

Omdat nummer twee Almere dit weekend met 2-6 won bij Amersfoort, zijn de Flevolanders een punt ingelopen op DKC. De vice-landskampioen verdedigt in de resterende twee wedstrijden een voorsprong van vier punten. Die nummer één-positie willen de Hagenaars maar wat graag vasthouden. Een plekje zakken, betekent namelijk play-offs. De koploper gaat rechtstreeks naar de finale op 23 maart 2024.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!