clubzoeker

Eerste gelijkspel dit seizoen voor Smashing in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Eerste gelijkspel dit seizoen voor Smashing in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Op zaterdag 13 januari mocht Smashing het opnemen tegen Roosterse. Voor de wedstrijd waren een hoop jeugdspelers van clubs in omstreken bij elkaar gekomen voor een clinic van toptrainer Paul Vennekes. Velen van hen bleven hangen om de Nederlandse Badminton Eredivisie bij te wonen, dus de hal was goed gevuld en de sfeer was erg goed!

Maak kennis met Gino Monopoli!

Rune en Yannic begonnen in het herendubbel tegen Nico Hermans en Noah Jongen. De heren uit Roosteren hebben slechts één dubbel verloren dit seizoen, dus het beloofde een zware pot te worden. Smashing kon geen antwoorden vinden op de vaardigheid en kracht van Nico en Noah. De wedstrijd ging naar de heren van Roosterse met 21-13 21-8. In het damesdubbel mochten Maureen en Lieke het opnemen tegen Rachelle Lemmens en Stefanie Nijsse. De dames van Smashing waren duidelijk de sterke partij, en trokken de wedstrijd naar zich toe met 21-14 21-16.

Yannic mocht het opnemen Sander Prenen. De twee heren gingen in de eerste set gelijk op. Sander wist een kleine achterstand weg te werken, maar kon net niet doorstoten naar een overwinning. In de tweede set trok Yannic net aan het langste eind, en pakte de winst met 23-21 21-18. Leonie ging op de baan ernaast aan het werk tegen Xenia Koelmel. Eerdere ontmoetingen tussen beide dames gingen naar Xenia, dus Leonie was gebrand om te winnen. Helaas had Xenia andere plannen. Met aanvallend spel voerde Leonie de druk op, maar Xenia wist dit goed te pareren en trok de wedstrijd naar zich toe met 21-15 21-17.

Rune mocht aan de slag tegen Thijs van den Berg. De vorige keer wist Rune, na 20-14 achter te staan in de derde set, toch het punt te pakken. Ook deze partij werd zenuwslopend. Van beide kanten werden smashes afgewisseld met nog hardere smashes. Geen spectaculaire inhaalrace, maar wel weer een punt voor Smashing. Rune won met 18-21 21-16 22-20. Bij Maureen washet een stuk minder spannend. Zij mocht het opnemen tegen Milou Meuffels, die mocht invallen. De eerste divisie speelster probeerde alles, maar kon geen potten breken. Maureen won de partij met 21-13 21-7.

Er moesten nog twee mixen gespeeld worden. Nog één punt was nodig voor de overwinning. Casper en Leonie namen het op tegen Noah en Xenia. De jongelingen speelden een zeer sterke openingset. Helaas kon dit niveau worden volgehouden. Hier maakte Roosterse volop gebruik van, en wonnen met 19-21 21-12 21-12. Als laatste mochten Teun en Lieke het opnemen tegen Nico en Stefanie. Althans, dat was het plan. Vanwege wat lichte pijntjes bij Lieke, werd Sterre Bang opgetrommeld om in te vallen. Dit deed ze geweldig. Ondanks dat dit haar eerste eredivisiewedstrijd was, stond ze zonder angsten te spelen. De wedstrijd ging op en af. Smashing begon sterk, maar Roosterse sloeg terug. Roosterse trok net aan het langste eind en won met 14-21 21-16 22-20.

Met een uitslag van 4-4 wist Smashing het eerste gelijkspel van het seizoen binnen te halen. Komend weekend staat topclub Almere op de spelers van Smashing te wachten. Bedankt voor alle support en gezelligheid, en tot de volgende keer!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!