clubzoeker

Almere speelt gelijk tegen gehavend Duinwijck

Almere speelt gelijk tegen gehavend Duinwijck

Zaterdagavond was in Haarlem de wedstrijd tussen Duijnwijck en Almere in de vierde ronde van de eredivisie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Almere verzuimde Duinwijck pijn te doen, na afloop stond er een 4-4 op het grote scorebord van Duijnwijck. Coach Dave Khodabux sprak na afloop dat we in dit soort wedstrijden volwassener moeten omgaan met de kansen, want ieder punt is belangrijk in een competitie waarvan is gebleken dat een aantal teams dicht bij elkaar zitten.

In het herendubbel mochten Alex Vlaar en Dyon van Wijlick het opnemen tegen Wessel van der Aar en Teun Yntema. Waar Wessel en Teun groeiden in de wedstrijd, gebeurde aan Almeerse kant het omgekeerde. De eerste game werd met normale cijfers gewonnen, in de tweede ging het mis. Ondanks een goede start wat betreft dominantie in de rally in de derde game wisten Dyon en Alex veel uitgespeelde rally's toch met een fout te eindigen, waardoor het gelijk op bleef gaan en waren het uiteindelijk Wessel en Teun die zeer verrassend wonnen met 21-19.

In het damesdubbel werd Cheryl Seinen gespaard en waren het Kirsten de Wit en Diede Odijk die mochten aantreden tegen Debora Jille en Ditte Soby Hansen. Ondanks een goede start in de eerste game waren het toch Debora en Ditte die beide games overtuigend wonnen en Almere met een 2-0 achterstand begon.

Dennis Koppen kende in de eerste heren single weinig problemen met invaller Remco Boeije en wist met ruime cijfers de wedstrijd naar zich toe te trekken. In no time stond het 21-8 en 21-12 voor Dennis.

Op papier beloofde de op voorhand spannendste partij van de dag in de eerste dames single tussen Alida Chen en Chloë Mayer een mooi gevecht te worden. Helaas had Alida veel moeite met de dominant spelende Chloë en had Alida ook veel moeite om diepte te vinden in haar slagen met de enigszins trage shuttles, waardoor ze niet onder de druk van Chloë uit kon komen en de wedstrijd met 2 keer 21-16 verloor.

Jasper Koppen mocht in de tweede herensingle aantreden tegen Teun Yntema. De eerste game kenmerkte zich dat Jasper steeds een lichte voorsprong pakte, waarbij Teun steeds weer teugkwam en Jasper uiteindelijk met 19 won. Daarna was het verzet gebroken en won Jasper de 2e game ruim.

Diede Odijk kon de stand gelijktrekken bij winst op Sanne Roos. Diede begon moeizaam tegen de hardwerkende Sanne, die al snel naar adem hapte bij dit tempo. Toch werd de eerste game maar 21-19 voor Diede. Daarna liep Diede snel uit naar 10-1 en haalde de wedstrijd vervolgens eenvoudig binnen.

In de eerste mix mochten Alex Vlaar en Cheryl Seinen het opnemen tegen Remco Boeije en Ditte Soby Hansen. Deze wedstrijd kende weinig problemen voor Alex en Cheryl die rustig konden opbouwen, waar de tegenstander niet in staat was enige druk te zetten.

In de laatste mix mochten Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit het opnemen tegen Wessel van der Aar en Debora Jille. Ondanks de solide uitslag van 21-15 en 21-12 voor Duinwijck, was dit een attractieve partij voor de neutrale toeschouwer met veel goede rally's van beide kanten, waarbij Wessel en Debora iets vaker aan de juiste kant van de score zaten dan Dyon en Kirsten en af en toe net betere keuzes maakte of iets meer solide waren.

Door de 7-1 winst van DKC op Roosterse neemt Dunlop DKC de koppositie weer over van Almere, waarbij Almere op 2 punten volgt. Komende week is de Dutch Open in Den Bosch en de week erna herfstvakantie, waardoor pas op zaterdagavond 28 oktober de volgende wedstrijd is, een thuiswedstrijd van Almere tegen nummer 5 van de ranglijst VELO.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!