badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Gevoelig eerste verlies BC Amersfoort in eredivisie badminton

In de eredivisie badminton leed BC Amersfoort een eerste nederlaag dit seizoen, de badmintonners uit Haarlem waren de incomplete ploeg van coach van Wankum duidelijk de baas.

Vooraf werd er in het Amersfoortse kamp al rekening gehouden met een kleine nederlaag tegen Duinwijck, BC Amersfoort miste Edwin Ekiring en Eli Mambwe beide op de Commonwealth games in India, Gayle Mahulette was nog niet fit genoeg en Eefje Muskens speelde haar 1e wedstrijd sinds mei dit jaar. Desondanks startte het team van coach van Wankum goed de mannen Residay en Maas hielden het topdubbel Bosch/Ridder van Duinwijck goed bij en capituleerde pas in de beslissende game met 19-21. De vrouwen gingen in de dubbel aan de haal met de 1e game ,liefst 21-8, hierna kwamen zij weer ruim op voorsprong in de 2e game, en werden er driematchpoints gemist. In de 3e game bleken Jie en Shi Si , in de beslissende fase toch wat slimmer stand gelijk 1-1.

Hierna was het de beurt aan de in de Badminton Academie Amersfoort opgeleide jeugdspelers Kirsten van der Valk en Vincent de Vries, Vincent was dicht bij een overwinning maar zag toch de super lange Natensted in de beslissende derde game langs zij komen, en kon dit niet meer rechtzetten. Ook Kirsten bood goed weerstand aan Soraya de Visch-Eijbergen, de Duinwijck speelster was slimmer en drukte Kirsten steeds in het achterveld, na een nipt verloren 1e game was de 2e game een kopie van de 1e en BC Amersfoort op een 1-3 achterstand. Yao Jie trok de stand naar 2-3 door een simpele overwinning op de voormalige BC Amersfoort speelster Akvile Stapusaityte. Lionel Warnotte moest als 1e man spelen door de afwezigheid van Edwin Ekiring, de linkshandige Belg bakte er niet veel van deze avond, Koen Ridder was een maatje te groot. 2-4

Beide mixen waren dramatisch voor de Amersfoorters er was geen enkele winstkans, en zo was de 1e nederlaag dit seizoen een feit.

BC Amersfoort - BC Duinwijck (2-6)

  • MD Residay/Maas - Ridder/Bos 14-21 21-11 19-21
  • VD Yao Jie/Zou Shi Si - De Wit/Piek 21-08 20-22 21-19
  • 2e ME De Vries - Natenstedt 18-21 21-15 18-21
  • 2e VE Van der Valk - De Visch-Eijbergen 17-21 15-21
  • 1e VE Yao Jie - Stapusaityte 21-09 21-11
  • 1e ME Warnotte - Ridder 11-21 11-21
  • GD Maas/Muskens - Arends/Piek 11-21 16-21
  • GD Residay/Zou Shi Si - Bosch/De Visch-Eijbergen 12-21 09-21

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

vorig artikel

Overwinning Van Zijderveld Amstelveen op TFS'57

8 jaar geleden

volgend artikel

BC DKC verliest eerste thuiswedstrijd

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 57 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws