Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de herendubbel namen Ben en Teun het op tegen Timo Stoffelen en Ruben Wijnands. Na een lange rally gespeeld te hebben, moesten Teun en Ben de dubbel helaas opgeven. Dit was een kleine tegenslag voor Smashing, maar tegelijkertijd wonnen de dames met goed spel de eerste set in de dubbel. Katinka en Maureen speelden tegen Renske Kwakkenbos en Madouc Linders. De eerste set werd gewonnen met 21-17. Helaas werden de tweede en derde set uiteindelijk verloren met 15-21 en 11-21.

Vervolgens gingen de herensingles van start. Jorian Smeets speelde tegen Timo Stoffelen. Ondanks goede rally's kwam Jorian helaas te kort met 5-21 en 9-21. Yannic nam het op tegen Bart Hoksbergen. Het was een spannende wedstrijd, waar helaas geen derde set uit volgde: 16-21 17-21. De damessingles volgden waarin Leonie speelde tegen Esmeralda van Drunen en Maureen tegen Meike Versteeg. Leonie wist haar single in twee sets tot overwinning te brengen met 21-16 en 21-16. Maureen won ook beheerst de eerste set met 21-18, maar trok helaas aan het kortste eind in de tweede en derde set: 17-21 10-21.

Met een tussenstand van 5-1 gingen de mixen van start. Yannic en Katinka namen het op tegen Bart Hoksbergen en Renske Kwakkenbos. De eerste set verloren ze nipt met 19-21, maar in de tweede set kwamen ze er beter in en deze werd dan ook gewonnen met 21-15. Helaas ging de winst uiteindelijk naar Amersfoort met 15-21 in de derde set. Leonie en Jorian wisten helaas geen set te winnen en verloren met 12-21 en 12-21.

Uiteindelijk ging Smashing met één puntje terug naar Wijchen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!