SportSport

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de herendubbel namen Ben en Teun het op tegen Timo Stoffelen en Ruben Wijnands. Na een lange rally gespeeld te hebben, moesten Teun en Ben de dubbel helaas opgeven. Dit was een kleine tegenslag voor Smashing, maar tegelijkertijd wonnen de dames met goed spel de eerste set in de dubbel. Katinka en Maureen speelden tegen Renske Kwakkenbos en Madouc Linders. De eerste set werd gewonnen met 21-17. Helaas werden de tweede en derde set uiteindelijk verloren met 15-21 en 11-21.

Vervolgens gingen de herensingles van start. Jorian Smeets speelde tegen Timo Stoffelen. Ondanks goede rally's kwam Jorian helaas te kort met 5-21 en 9-21. Yannic nam het op tegen Bart Hoksbergen. Het was een spannende wedstrijd, waar helaas geen derde set uit volgde: 16-21 17-21. De damessingles volgden waarin Leonie speelde tegen Esmeralda van Drunen en Maureen tegen Meike Versteeg. Leonie wist haar single in twee sets tot overwinning te brengen met 21-16 en 21-16. Maureen won ook beheerst de eerste set met 21-18, maar trok helaas aan het kortste eind in de tweede en derde set: 17-21 10-21.

Met een tussenstand van 5-1 gingen de mixen van start. Yannic en Katinka namen het op tegen Bart Hoksbergen en Renske Kwakkenbos. De eerste set verloren ze nipt met 19-21, maar in de tweede set kwamen ze er beter in en deze werd dan ook gewonnen met 21-15. Helaas ging de winst uiteindelijk naar Amersfoort met 15-21 in de derde set. Leonie en Jorian wisten helaas geen set te winnen en verloren met 12-21 en 12-21.

Uiteindelijk ging Smashing met één puntje terug naar Wijchen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!