clubzoeker

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop Shot met 3-5 onderuit.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met iets meer geluk had DKC met diezelfde cijfers gewonnen. Maar vooral door twee nipte verliespartijen in de dubbels viel het kwartje de kant op van Drop Shot.

DKC begon als koploper van de Nederlandse Badminton Eredivisie aan de derby. De tegenstander uit de wijk Mariahoeve had zes punten minder dan de ploeg van trainer Dennis Lens. Daarom was DKC ook de favoriet voor deze confrontatie. Lens kon beschikken over bijna een volledige selectie. Alleen Flora Wang ontbrak. Haar plek werd ingenomen door Marlies Baan. Zij mocht aan de zijde van Alyssa Tirtosentono aantreden in het damesdubbel. Ze verloren de eerste game van Kelly van Buiten en Rosy Oktavia Pancasari. In de tweede game herpakte het DKC-duo zich uitstekend getuige de 21-8 stand. Toch verloren Baan en Tirtosentono het momentum weer in de derde game, die uiteindelijk met een heel klein verschil (21-19) naar Drop Shot ging. Op de andere baan hadden Mark Caljouw en Michiel Kruijt matchpoints in de tweede game. Die lieten zij onbenut, waarna de broers Ciar en Adam Pringle in drie games met de zege aan de haal gingen.

Kon DKC de achterstand goedmaken na de singles? Dat antwoord was nee. Beide heren, Mark Caljouw en Joran Kweekel, wonnen nog wel. Bij de vrouwen had Baan weinig kans tegen Novi Wieland (21-11 en 21-14). Jaymie Laurens, die vorig jaar nog voor Drop Shot speelde, maakte tegen Pancasari teveel foutjes om in aanmerking te komen voor de winst. Daardoor ging Drop Shot met een 2-4 voorsprong de gemengd dubbels in.

De thuisploeg had nog kans op een gelijkspel. Kweekel en Tirtosentono hielden die hoop levend door Ciar Pringle en Iris van Leijsen (voormalig DKC) aan de kant te zetten. Kruijt en Laurens konden Adam Pringle en Van Buiten in de eerste game nog aardig bijbenen, maar verloren wel nipt met 21-19. In de tweede game was de tank leeg bij het DKC-koppel: 21-12. Zo trok Drop Shot met 3-5 deze Haagse derby naar zich toe.

Door de nederlaag in DKC koploper af. Wel staat het nog (gedeeld) tweede met 16 punten, eentje minder dan koploper Almere. Volgende week reist de vice-landskampioen af naar Limburg voor het duel met Roosterse, dat dit seizoen pas vijf punten behaalde. De wedstrijd begint op zaterdag 7 oktober om 19.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!