SportSport

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

clubzoeker

Maak kennis met Nina Bage!

Na 3 rondes voert Almere de ranglijst aan met 17 punten, waarbij DKC en Duijnwijk volgen op 1 punt, zodat de top-3 van vorig jaar zich weer aan de top nestelt.

Op voorhand was al bekend dat een 8-0 tegen deze op papier zwakkere tegenstander de koppositie zou opleveren. Speler/coach Cheryl Seinen nam vandaag naast coach Dave Khodabux plaats op de coaching stoel, zodat Diede en Alida vandaag ook twee partijen voor hun rekening konden nemen. Wederom nam Jasper Koppen de plaats in van de op het WJK acterende Noah Haase. Captain Alex Vlaar sprak na afloop dan ook van another casual day at the office, doelend op het feit dat dit soort wedstrijden gewoon zakelijk gewonnen moet worden om mee te doen om te bovenste plaats van de ranglijst en je je eigenlijk geen puntverlies kunt veroorloven.

In de herendubbel traden Alex Vlaar en Dyon van Wijlick aan tegen Rik Hermans en Noah Jongen. Na 6-6 bouwden Alex en Dyon gestaag een voorsprong op en wonnen met 21-15. Ook de tweede game pakte ze snel 3 punten voorsprong die er aan het eind nog steeds stond (21-18).

De dames dubbel van Kirsten de Wit en Diede Odijk mocht aantreden tegen Elcke Vievermans en Stefanie Nijsse. Kirsten en Diede kenden weinig moeite met de Limburgse dames en wonnen beide games overtuigend.

Dennis Koppen kende tegen Nico Hermans in eerste instantie geen problemen al kwam Nico nog enigszins terug in de tweede helft van de game (21-17). Bij 7-1 in de tweede game gaf Nico op met een opspelende rugblessure, die hij de dag ervoor had opgelopen.

Alida Chen speelde de eerste dames single tegen Stefanie Nijsse, die haar eerste twee single wedstrijden dit seizoen had gewonnen. Na een eenvoudige gamewinst speelde Alida de tweede game in eerste instantie veel slordiger en speelde bijna de hele game op achterstand. Toch wist ze aan het eind van de game een 15-18 met 6 punten op rij om te zetten in 21-18 winst.

Wellicht de spannendste partij van de middag was de tweede herensingle tussen Jasper Koppen en Sander Prenen. Ondanks dat Jasper de gehele eerste game op voorsprong speelde moest toch een verlenging de overwinning brengen. De tweede game ging tot 15-15 lang gelijk op, maar het was Sander die aan het langste eind trok. De derde game begon Jasper goed geconcentreerd, waar Sander juist veel fouten begon te maken en Jasper naar een eenvoudige 21-11 zege uitliep.

De tweede damessingle tussen Diede Odijk en Anne Vievermans was het duidelijk dat Anne het hogere tempo van Diede niet kon volgen en daardoor grossierde in fouten en Diede met grote cijfers de overwinning pakte en de 6-0 maakte.

In de eerste mix traden Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit aan tegen Sander Prenen en Elcke Vievermans. Na een eenvoudige eerste game, namen Dyon en Kirsten gas terug en keken op gegeven moment zelfs tegen een 15-18 achterstand aan in de tweede game, maar wisten met een verhoogd tempo uiteindelijk toch met 22-20 de overwinning in 2 games binnen te halen.

De tweede mix van Alex Vlaar en Alida Chen kende weinig problemen met Noah Jongen en Anne Vievermans. Ondanks dat de tweede game tot 7-7 nog even gelijk op ging, kende Alex en Alida in het vervolg weinig genade met de Limburgse mix en zette middels 21-9 de 8-0 overwinning als eindstand op het scorebord.

Met deze 8-0 spoelde het team van de coaches Dave Khodabux en Cheryl Seinen de nederlaag van vorige week weg en pakte in parallel de koppositie in de eredivisie, mede om DKC thuis vrij verrassend verloor van Dropshot.

Volgende week wacht zaterdag wacht een zware uitwedstrijd in Haarlem tegen Duinwijck.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!