badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
Deze afbeelding hoort bij 'Protest Roosterse BC tegen drie dubbelprogramma's' en is gemaakt door Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen+ Als Roosterse BC haar eigen logica van 'eentje teveel' zou volgen, dan moet ze protesteren tegen het dérde dubbelweekend (Duinwijk en Van Zijderveld) en niet opportunistisch tegen het tweede.

Protest Roosterse BC tegen drie dubbelprogramma's

Deze afbeelding hoort bij 'Protest Roosterse BC tegen drie dubbelprogramma's' en is gemaakt door Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen+ Als Roosterse BC haar eigen logica van 'eentje teveel' zou volgen, dan moet ze protesteren tegen het dérde dubbelweekend (Duinwijk en Van Zijderveld) en niet opportunistisch tegen het tweede.

Roosterse BC weigert in het weekeinde van 22 en 23 januari 2011 twee wedstrijden in de eredivisie te spelen. De club heeft protest ingediend bij de Nederlandse Badminton Bond tegen de drie dubbelprogramma's die voor de promovendus dit seizoen op het programma staan. Dat is er volgens Roosterse BC eentje te veel.

Op 16/17 oktober speelde Roosterse BC zijn eerste dubbelprogramma. Voor 22/23 januari en 29/30 januari staan de volgende twee gepland. In het eerste van die twee weekeindes speelt Roosterse BC eerst tegen titelkandidaat Velo en een dag later tegen The Flying Shuttle ’57, momenteel hekkensluiter in de hoogste afdeling.

Die laatste club, een ploeg waartegen Roosterse BC eerder punten kan pakken dan tegen Velo, heeft dat weekeinde niet twee wedstrijden. Volgens het bestuur van de badmintonclub uit Roosteren is sprake van competitievervalsing. Zij stelt dat in de Uitvoeringsregeling van de bond expliciet staat dat de bond 'voor een vereniging bij uitzondering en maximaal twee dubbelweekenden kan inplannen.'

Een woordvoerder van de badmintonbond geeft aan dat de bond al een tijdje bezig is een andere datum te zoeken voor het duel Flying Shuttle - Roosterse BC, dat nu nog voor 23 januari op de speelkalender staat.

door

via Dagblad De Limburger

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Jeugdspelers verrassen op Yonex Dutch Open

7 jaar geleden

volgend artikel

Drie Nederlandse mannen door in Almere

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws