SportSport

Werk aan de winkel voor Smashing

Werk aan de winkel voor Smashing

Na de wedstrijden tegen de huidige nummers een, twee én drie van de competitie, hoopten we dit weekend wat meer punten te kunnen halen. Deze keer een dubbelweekend met twee uitwedstrijden, in Roosteren en Amersfoort.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdagavond in Roosteren zagen we tussen de bekende gezichten bij binnenkomst ook een nieuw gezicht bij de tegenstander, Cisita Joity Jansen. Naast de Duitse Xenia Koelmel, die vorig jaar ook al deel uit maakte van het team van Roosterse BC, is dit jaar Cisita toegevoegd aan de selectie. Zij en Xenia namen het in de damesdubbel op tegen Ella en Lieke. Cisita en Xenia raakten tijdens de wedstrijd steeds beter op elkaar ingespeeld, echter lukte het Ella en Lieke toch om de wedstrijd in drie sets naar zich toe te trekken (21-16 / 12-21 / 21-18).

Teun en Casper namen het op de baan ernaast op tegen Patryk Szymoniak en Noah Jongen. Na een duidelijke overwinning voor Roosterse in de eerste set (12-21), kregen de heren iets meer grip op het spel van de tegenstander. Helaas ging ook deze tweede set uiteindelijk met 16-21 naar Patryk en Noah. Tussenstand 1-1.

Omdat het herendubbel eerder klaar was, werden vervolgens beide herensingels gespeeld. Yannic speelde zijn wedstrijd tegen Sander Prenen. Hij heeft er met name in de tweede set een spannende wedstrijd van gemaakt, maar moest in een sterk spelende Sander toch zijn meerdere erkennen (15-21 / 26-28). Casper speelde tegen Nico Hermans. Casper kon in de eerste set heel goed meekomen, maar kon dit niet de hele wedstrijd vasthouden. Ook in deze herensingel was Roosterse in twee sets te sterk (18-21 / 8-21), Tussenstand 1-3.

De damessingles gingen de baan op: Lieke tegen Dorien Lups en Leonie tegen Xenia Koelmel. Waar Leonie in twee sets ten onder ging (8-21 / 8-21), wist Lieke de partij in drie sets met hard werken binnen te halen (19-21 / 21-13 / 21-16). Tussenstand 2-4.

Omdat Dorien ook nog moest mixen na haar singel, kreeg ze de maximale 15 minuten rust waarna zij en Noah het moesten opnemen tegen onze Teun en Ella. Noah en Dorien gaven Teun en Ella niet veel kans om in de wedstrijd te komen. Dit gecombineerd met wat foutjes betekende een winstpartij voor Roosterse (14-21 / 10-21). Maureen en Yannic speelden tegen Patryk en Cisita. Yannic en Maureen moesten in de eerste set even wennen aan de sterke servicesituatie van de tegenstander. In de tweede set kregen ze hier steeds meer grip op, echter ging deze wedstrijd ook in twee sets naar Roosterse (11-21 / 19-21), eindstand 2-6.

Met een 6-2 verlies op zak vertrok het team naar huis. En na de nodige uurtjes slaap wachtte Amersfoort ons zondagmiddag op in de Juliana van Stolberghal in Amersfoort.

Het herendubbel van Casper en Teun lijkt elkaar steeds beter te vinden en speelde hun sterkste dubbel tot nu toe tegen Ruben Wijnands en Thomas Sibbald. Er werd jammer genoeg na een voorsprong in de tweede set net geen derde set afgedwongen (17-21 / 18-21). In het damesdubbel koos coach Ben deze keer voor een nieuw koppel. Ella en Maureen streden voor ieder punt tegen Meike Versteeg en Madouc Linders. Een spannende wedstrijd, maar na een nipt verlies in de eerste set (18-21), werd ook de tweede set verloren (16-21). Tussenstand 0-2.

Yannic speelde tegen Niels Veenstra. Deze heren hebben elkaar vorig seizoen ook meerdere keren tijdens een singel ontmoet, dus kennen elkaars spel goed. Yannic wist knap de eerste set te winnen (21-15), maar kon dit spel net niet lang genoeg volhouden in de tweede set. Deze ging dan ook 21-19 naar Amersfoort. In de derde set heeft Niels geen moment de voorsprong verloren, het werd 21-13. Onze youngster Casper (16 jaar) en tevens bijna vaste invaller van team 1, speelde een lastige pot tegen Thomas. Met een steady spelende Thomas, ging de wedstrijd met 14-21/9-21 naar Amersfoort. Casper heeft zoals we van hem gewend zijn gestreden voor ieder punt en heeft zijn huid duur verkocht. Tussenstand 0-4.

Leonie ging voortvarend van start tegen Meike Versteeg en won de eerste set (21-19). In de tweede en derde set zette Meike een tandje bij en maakte Leonie iets teveel foutjes om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De wedstrijd werd met 21-14 en 21-11 naar Meike gewonnen. Lieke wist na een mindere tweede set de wedstrijd in drie sets met duidelijke cijfers binnen de halen tegen routinier Xandra Stelling (21-13 / 16-21 / 21-12). Tussenstand 1-5.

Deze zondag hoopte Smashing met dezelfde koppels als gister wél een puntje binnen te slepen. Ella en Teun werden in de eerste set overrompeld door Ruben en Madouc, echter wisten ze in de tweede set iets meer punten te halen. Ze verloren uiteindelijk met 21-12/21-16. Maureen en Yannic zorgden voor een spannende driesetter, maar werden op het einde van de thriller ingehaald door Niels en Xandra (16-21 / 30-28 / 17-21). Eindstand 1-7.

Er zat helaas deze keer niet meer in dan één punt tegen Amersfoort, maar toch belangrijk dat we over het gehele weekend drie punten hebben weten te pakken. Volgende week speelt het eerste team uit tegen VELO.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!