clubzoeker

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC heeft elf punten overgehouden aan het dubbelweekend in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Zaterdag stond er in de topper tegen Almere een 4-4 gelijkspel op het scorebord. Een dag later zegevierde de formatie van trainer Dennis Lens met 1-7 bij Hoornse.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op voorhand was de verwachting dat DKC - Almere een close match zou worden. Het was immers een duel tussen de nummer drie (DKC) en de koploper (Almere) van de Eredivisie. En die verwachting kwam ook uit.

De Hagenaars kwamen via een overwinning in het herendubbel (Michiel Kruijt en Mark Caljouw) op een 1-0 voorsprong. Op de andere baan moesten Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan het onderspit delven tegen Cheryl Seinen en Eleanor O’Donnell. Kopman Caljouw bracht DKC in een ware thriller tegen Siril Verma op 2-1. Het werd 22-20 in de derde game. Van de andere singles won de thuisploeg er nog één; Joran Kweekel versloeg Dennis Koppen. Beide DKC-dames (Manon Sibbald en Flora Wang) moesten een nederlaag slikken. Ook de gemengd dubbels werden eerlijk verdeeld. Tirtosentono en Kweekel wonnen van Kirsten de Wit en Adam Hall. Wang en Gijs Duijs moesten hun meerderen erkennen in O'Donnell en Alex Vlaar. Hiermee eindige DKC – Almere dus onbeslist.

Een dag later reisde DKC op naar Noord-Holland voor de confrontatie met Hoornse. In deze wedstrijd werd een makkelijke overwinning voorspeld. Hoornse BV staat namelijk achtste in de Nederlandse Badminton Eredivisie, en dat mocht dus geen probleem vormen voor DKC. Een maximale score van 0-8 zat er al snel niet meer in. Het herendubbel – dit keer bestaande uit Andy Buijk en Duijs – zetten de Haagse formatie nog op 0-1, maar Tirtosentono en Sibbald gingen ten onder tegen Mireille van Daal en Jessica Offenhof. Het zou de enige nederlaag betekenen voor DKC. Op de single van Kweekel na gingen alle andere partijen in twee games naar de ploeg van Lens. Daarmee was de 1-7 overwinning een feit.

DKC blijft in de Nederlandse Badminton Eredivisie op een derde plek staan na dit dubbelweekend. Uit vijf wedstrijden zijn 29 punten behaald. Er is wel een nieuwe koploper. Dat is Duinwijck. De club uit Haarlem heeft 35 punten. Almere staat tweede met 32 punten.

Komend weekend wederom een thuiswedstrijd voor DKC. Op zaterdag 7 oktober komt de nummer vier van de ranglijst Amersfoort op bezoek in sporthal Hoge Veld. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!