Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC heeft elf punten overgehouden aan het dubbelweekend in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Zaterdag stond er in de topper tegen Almere een 4-4 gelijkspel op het scorebord. Een dag later zegevierde de formatie van trainer Dennis Lens met 1-7 bij Hoornse.

SportSport

Ken je BV Unicum al?

Op voorhand was de verwachting dat DKC - Almere een close match zou worden. Het was immers een duel tussen de nummer drie (DKC) en de koploper (Almere) van de Eredivisie. En die verwachting kwam ook uit.

De Hagenaars kwamen via een overwinning in het herendubbel (Michiel Kruijt en Mark Caljouw) op een 1-0 voorsprong. Op de andere baan moesten Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan het onderspit delven tegen Cheryl Seinen en Eleanor O’Donnell. Kopman Caljouw bracht DKC in een ware thriller tegen Siril Verma op 2-1. Het werd 22-20 in de derde game. Van de andere singles won de thuisploeg er nog één; Joran Kweekel versloeg Dennis Koppen. Beide DKC-dames (Manon Sibbald en Flora Wang) moesten een nederlaag slikken. Ook de gemengd dubbels werden eerlijk verdeeld. Tirtosentono en Kweekel wonnen van Kirsten de Wit en Adam Hall. Wang en Gijs Duijs moesten hun meerderen erkennen in O'Donnell en Alex Vlaar. Hiermee eindige DKC – Almere dus onbeslist.

Een dag later reisde DKC op naar Noord-Holland voor de confrontatie met Hoornse. In deze wedstrijd werd een makkelijke overwinning voorspeld. Hoornse BV staat namelijk achtste in de Nederlandse Badminton Eredivisie, en dat mocht dus geen probleem vormen voor DKC. Een maximale score van 0-8 zat er al snel niet meer in. Het herendubbel – dit keer bestaande uit Andy Buijk en Duijs – zetten de Haagse formatie nog op 0-1, maar Tirtosentono en Sibbald gingen ten onder tegen Mireille van Daal en Jessica Offenhof. Het zou de enige nederlaag betekenen voor DKC. Op de single van Kweekel na gingen alle andere partijen in twee games naar de ploeg van Lens. Daarmee was de 1-7 overwinning een feit.

DKC blijft in de Nederlandse Badminton Eredivisie op een derde plek staan na dit dubbelweekend. Uit vijf wedstrijden zijn 29 punten behaald. Er is wel een nieuwe koploper. Dat is Duinwijck. De club uit Haarlem heeft 35 punten. Almere staat tweede met 32 punten.

Komend weekend wederom een thuiswedstrijd voor DKC. Op zaterdag 7 oktober komt de nummer vier van de ranglijst Amersfoort op bezoek in sporthal Hoge Veld. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!