Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC heeft elf punten overgehouden aan het dubbelweekend in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Zaterdag stond er in de topper tegen Almere een 4-4 gelijkspel op het scorebord. Een dag later zegevierde de formatie van trainer Dennis Lens met 1-7 bij Hoornse.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op voorhand was de verwachting dat DKC - Almere een close match zou worden. Het was immers een duel tussen de nummer drie (DKC) en de koploper (Almere) van de Eredivisie. En die verwachting kwam ook uit.

De Hagenaars kwamen via een overwinning in het herendubbel (Michiel Kruijt en Mark Caljouw) op een 1-0 voorsprong. Op de andere baan moesten Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan het onderspit delven tegen Cheryl Seinen en Eleanor O’Donnell. Kopman Caljouw bracht DKC in een ware thriller tegen Siril Verma op 2-1. Het werd 22-20 in de derde game. Van de andere singles won de thuisploeg er nog één; Joran Kweekel versloeg Dennis Koppen. Beide DKC-dames (Manon Sibbald en Flora Wang) moesten een nederlaag slikken. Ook de gemengd dubbels werden eerlijk verdeeld. Tirtosentono en Kweekel wonnen van Kirsten de Wit en Adam Hall. Wang en Gijs Duijs moesten hun meerderen erkennen in O'Donnell en Alex Vlaar. Hiermee eindige DKC – Almere dus onbeslist.

Een dag later reisde DKC op naar Noord-Holland voor de confrontatie met Hoornse. In deze wedstrijd werd een makkelijke overwinning voorspeld. Hoornse BV staat namelijk achtste in de Nederlandse Badminton Eredivisie, en dat mocht dus geen probleem vormen voor DKC. Een maximale score van 0-8 zat er al snel niet meer in. Het herendubbel – dit keer bestaande uit Andy Buijk en Duijs – zetten de Haagse formatie nog op 0-1, maar Tirtosentono en Sibbald gingen ten onder tegen Mireille van Daal en Jessica Offenhof. Het zou de enige nederlaag betekenen voor DKC. Op de single van Kweekel na gingen alle andere partijen in twee games naar de ploeg van Lens. Daarmee was de 1-7 overwinning een feit.

DKC blijft in de Nederlandse Badminton Eredivisie op een derde plek staan na dit dubbelweekend. Uit vijf wedstrijden zijn 29 punten behaald. Er is wel een nieuwe koploper. Dat is Duinwijck. De club uit Haarlem heeft 35 punten. Almere staat tweede met 32 punten.

Komend weekend wederom een thuiswedstrijd voor DKC. Op zaterdag 7 oktober komt de nummer vier van de ranglijst Amersfoort op bezoek in sporthal Hoge Veld. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!