Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Zondag de tweede wedstrijd van het dubbelweekend, uit in Den Haag tegen Drop Shot. Na een aantal spannende partijen waren er uiteindelijk vijf punten voor Almere en drie punten voor jubilaris Drop Shot, dat deze week als oudste club van Nederland hun 75-jarige bestaan vierde.

clubzoeker

Maak kennis met Rune van Dalm!

Na het gelijkspel zaterdag tegen DKC (vier punten) en de kleine overwinning vandaag op Drop Shot heeft Duinwijck de eerste plaats op de ranglijst overgenomen van Almere. Coach Dave Khodabux gaf na afloop aan dat we nu weten waar Almere staat, de drie ruime overwinningen in de eerste drie rondes konden niet als graadmeter gelden.

De herendubbel tussen Adam Hall en Alex Vlaar tegen Ciar Pringle en Martin Bundgard ging in eerste instantie gelijk op, pas aan het eind van de eerste game werd afstand genomen door Adam en Alex. De tweede game werd vervolgens ruim gewonnen.

Ondanks de teleurstellende uitslag was het damesdubbel vandaag een van de meest aantrekkelijke partijen, die ruim een uur duurde en drie keer met twee punten verschil werd beslist. Cheryl Seinen en Kirsten de Wit wonnen na een spannende eerste game met 25-23 van Jaymie Laurens en Rosy Oktavia. De tweede game leken Cheryl en Kirsten op weg naar een comfortabele overwinning, maar op 18-14 voorsprong werden 6 punten op rij verloren en ging de game alsnog verloren. Ook de derde game ging gelijk op, ondanks dat Almere als eerste het matchpoint bereikte was de winst toch voor de dames van Drop Shot.

Op de andere baan eindigde vrijwel gelijk met het dames dubbel de partij tussen Dennis Koppen en Lars Kros. Dennis kende in deze partij weinig problemen met Lars en won met ruime cijfers.

In de andere herensingle speelden Siril Verma tegen Martin Bungard. Er ontstond een mooi gevecht tussen de Indiase school tegen de Deense school. Siril keek de hele eerste game tegen een achterstand aan, maar trok de eerste game aan het eind toch naar zich toe. De tweede game bleef tot de 11 spannend, daarna liep Siril snel ver uit en won uiteindelijk met 21-11.

In de dames single mocht Diede Odijk het opnemen tegen Novi Wieland. Diede kende een goede start en nam een mooie voorsprong. Novi kwam langzaam terug en won de eerste game uiteindelijk met 21-19. In de tweede game kwam Diede niet goed meer in haar spel en moest de overwinning aan Novi laten.

Lauren Middleton mocht in de andere dames single spelen tegen de sterke Rosy Oktavia. Na een kansloze eerste game nam Lauren in de tweede game brutaal een voorsprong en kon lang bij blijven. Toch moest ze met 21-18 ook de tweede game afgeven.

In het mix dubbel mochten Adam Hall en Kirsten de Wit het opnemen tegen Ciar Pringle en Jaymie Laurens. De eerste game werd solide gewonnen en ook de tweede game leek er geen vuiltje aan de lucht tot 20-15. Dropshot kwam terug tot 20-20, maar in de verlenging waren Adam en Kirsten toch koelbloedig en wonnen de wedstrijd.

In de laatste partij van de dag namen Alex Vlaar en Eleanor O'Donnell het op tegen Lars Kros en Novi Wieland. Na een overwinning in de eerste game ging de tweede game onverwachts verloren. Ondanks dat de derde game enigszins gelijk opging lag het initiatief steeds bij Almere en werd uiteindelijk terecht gewonnen.

Volgende week komt AMOR uit Groningen op bezoek.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!