clubzoeker

Wat is een dropshot?

Wat is een dropshot?

Een dropshot is een aanvallende, zachte badmintonslag waarbij de shuttle kort of zo kort mogelijk achter het badmintonnet naar beneden valt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dropshot, drop, netdrop: hoe noem je het?

Een dropshot gaat door het leven onder vele namen. Sommige badmintonspelers noemen de slag waarmee de shuttle kort achter het net valt zelfs een 'dropje'.

Waar sla je de dropshot vandaan?

Je kunt een dropshot spelen vanuit het achterveld of halfveld. Bij een dropshot raak je de shuttle bovenhands en zo hoog mogelijk boven je lichaam. Een dropshot vanuit het voorveld bij het net heet een netdrop.

Zijn er verschillende soorten dropshot?

Je kunt kun je kiezen voor een dropshot rechtdoor vanuit je slagpositie of een cross dropshot schuin van je lichaam vandaan.

Wanneer je een snelle dropshot slaat, dan gaat deze wat vlakker naar beneden. Omdat de badmintonshuttle sneller gaat, valt deze verder achter het net, meer richting de servicelijn in het voorveld.

Bij een langzame dropshot vliegt de shuttle meer met een boog richting het net, om daarna steiler naar beneden te gaan. Hierdoor landt de langzame dropshot dichter achter het net.

snelheid dropshot

Forehand of backhand dropshot?

Dropshots worden voornamelijk forehand en round-the-head gespeeld. Wanneer je te laat bent voor een round-the-head dropshot, dan word je gedwongen tot backhand dropshot.

Waarom speel je een dropshot?

Je kiest voor een dropshot om je tegenstander uit zijn positie te krijgen: hij wordt gedwongen naar het net te bewegen. Daarnaast kun je met een dropshot op het juiste moment het tempo van de slagenwisseling variëren.

Wanneer je een dropshot speelt op het moment dat je tegenstander een clear of een smash verwacht, dan zorgt dat vaak voor een mindere return slag en dus een goede kans voor jezelf om te rally te winnen.

VIDEO: Basic Drop Shot Tutorial - Technique and Practices!

SportSport

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!