Wat is een dropshot?

Wat is een dropshot?

Een dropshot is een zachte badmintonslag waarbij de shuttle kort of zo kort mogelijk achter het badmintonnet naar beneden valt.

Dropshot, drop, netdrop: hoe noem je het?

Een dropshot gaat door het leven onder vele namen. Sommige badmintonspelers noemen de slag waarmee de shuttle kort achter het net valt zelfs een 'dropje'.

Waar sla je de dropshot vandaan?

Je kunt een dropshot spelen vanuit het achterveld, half veld, maar ook vanuit het voorveld als je aan het net staat. Daarnaast kun je kiezen voor een dropshot rechtdoor vanuit je slagpositie of cross, schuin van je lichaam vandaan.

Wat is het verschil tussen een snelle en een langzame dropshot?

Wanneer je een snelle dropshot slaat, dan gaat deze vrij steil naar beneden. Omdat de badmintonshuttle sneller gaat, valt deze verder achter het net, meer richting de servicelijn in het voorveld.

Bij een langzame dropshot vliegt de shuttle eerst wat vlakker richting het net, om daarna steiler naar beneden te gaan. Hierdoor landt de langzame dropshot dichter achter het net.

Waarom speel je een dropshot?

Je kiest voor een dropshot om je tegenstander uit zijn positie te krijgen: hij wordt gedwongen naar het net te bewegen. Daarnaast kun je met een dropshot op het juiste moment het tempo van de slagenwisseling variëren.

Wanneer je een dropshot speelt op het moment dat je tegenstander een clear of een smash verwacht, dan zorgt dat vaak voor een mindere return slag en dus een goede kans voor jezelf.

Moederdag 2019

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Kennisartikelen in slagen

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!