SportSport

Wat is een netdrop?

Wat is een netdrop?

Een netdrop is een aanvallende, zachte badmintonslag waarbij de shuttle met een boogje laag over het net gaat. Bij een netdrop valt de shuttle zo kort mogelijk achter het net op de grond.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waar sla je een netdrop vandaan?

Om een goede netdrop te spelen, probeer je de shuttle zo dicht mogelijk bij het net te raken: dat kan zowel vanuit de linker of rechter speelhelft als vanuit het midden. Bij de meeste spelers is een netdrop een onderhandse badmintonslag. Als je met de juiste kracht en een goede bladstand de shuttle raakt, dan valt deze ruim voor de servicelijn op de grond.

Zijn er verschillende soorten netdrops?

Je kunt variëren met kracht, richting, bladstand en beweging wanneer je een netdrop speelt. Een netdrop kun je rechtdoor spelen, maar ook schuin vanuit je slagpositie: een cross netdrop. Technisch vaardige badmintonspelers kunnen op verschillende manieren een dropshot spelen.

Forehand of backhand netdrop?

Netdrops worden zowel forehand als backhand gespeeld: meestal hangt dat samen met met de speelhelft waar je de shuttle ontvangt. Soms wordt de griphouding voor een backhand ook gebruikt om een netdrop aan de forehand zijde te spelen.

Waarom speel je een netdrop?

De dropshot is een aanvallende slag en je dwingt je tegenstander daarmee in de verdediging.

De shuttle valt bij je tegenstander kort achter het net op de grond en je wint het punt óf de shuttle komt opwaarts terug over het net. Wanneer je een hoge racketvoering hanteert na een netdrop, kun je de netdrop return van je tegenstander afstraffen en de rally winnen.

VIDEO: How To Hit A Perfect Doubles Net Shot EVERY TIME - Badminton Net Cord Tutorial!

clubzoeker

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!