SportSport

Wat is een verdedigende clear?

Wat is een verdedigende clear?

Een verdedigende clear is een hoge slag vanuit het halfveld of achterveld waarbij de shuttle sterk opwaarts naar de achterlijn van de tegenstander vliegt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waar sla je een verdedigende clear vandaan?

Om een goede verdedigende clear te spelen, raak je de shuttle zo hoog mogelijk en voor of naast je lichaam. Je positie is halfveld of richting het achterveld. Als je met de juiste kracht de shuttle raakt, dan valt deze in het achterveld op de achterlijn.

Een verdedigende clear kun je rechtdoor spelen, maar ook schuin vanuit je slagpositie: een verdedigende cross court clear.

Forehand, round-the-head of backhand verdedigende clear

De verdedigende clear kun je zowel forehand als round-the-head of backhand spelen. Veel spelers vinden de backhand clear het moeilijkst.

Waarom speel je een verdedigende clear?

De verdedigende clear is een verdedigende badmintonslag en zorgt ervoor dat je jezelf weer in positie kan brengen om controle over de rally te krijgen. Doordat de shuttle langer in de lucht is, heb je meer tijd om je voor te bereiden op de volgende slag in de badmintonrally.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!