SportSport

Badmintonopleiding Dennis Lens grossiert in titels

Badmintonopleiding Dennis Lens grossiert in titels

Met maar liefst 8 titels waren de spelers van de Badminton Opleiding Dennis Lens uit Hoorn de meest succesvolle badmintonschool. Vooral in de leeftijdscategorie U13 en U15 gingen deze spelers er met de meeste prijzen vandoor.

SportSport

Maak kennis met Meerte Loos!

Net zoals vorig jaar pakte Chloe Mayer 3 eerste prijzen in de U-13.

Naast winnares van het enkelspel door winst op Sabine de Wit (BAN Hoogland) leverden ook het dubbel met Sabine de Wit en het gemengddubbel met clubgenoot Finn Achthoven overwinningen op. Imke Klopstra (BC GO) en Femke Knipscheer (Ulftse BC) in het dubbelspel en Sabine de Wit/Dion Rovers (BC Rebeo) in het gemengddubbel moesten genoegen nemen met de tweede plaats.

Bij het enkelspel in de U15 waren er titels voor Olivier Mozer en Armel Visje. Olivier versloeg in de finale Barend Tuinenburg (BC Drachten) en Armel was te sterk voor Jessica Leembruggen (van Zijderveld). In het vrouwendubbelspel U17 waren Dafne en Madouc Linders te sterk voor Corine Breukers (Duinwijck) en Nikki Melein (BC Leeuwarden). Dafne pakte samen met Joey Verlinden (ELO United) de titel in het gemengddubbel via winst op Jessica Huster (DKC) en Jerdy de Goeij (The Flying Shuttle). Ook in de U11 was er succes voor de spelersgroep uit Hoorn. Hanna Mozer won in het enkelspel de finale van Jaymie Laurens (The Flying Shuttle).

Naast deze 8 titels waren er ook nog tweede plaatsen in het gemengddubbel U15 voor Madouc Linders en Olivier Mozer en het mannendubbel U13 (Finn Achthoven/Tristan v/d Kooij (VELO). Madouc en Olivier verloren van Corine Breukers en Jake Vooijs (Duinwijck), Finn en Tristan deden hetzelfde in de partij tegen Cedric Loopers (Smash Hoogeveen) en Ewan Zwart (BC Drachten). Ook Armel Visje wist samen met Jessica Leembruggen nog een tweede plek binnen te halen. De finale in het vrouwendubbel U15 werd uiteindelijk verloren van Indy de Goeij (The Flying Shuttle) en Julia Sundermeijer (BC Batho).

In de U17 gingen de eerste prijzen in het enkelspel naar Jake Vooijs en Jessica Huster. Jake won de finale van Joey Verlinden en Jessica toonde zich de sterkste in haar partij tegen Lisette Stam (van Zijderveld). In het mannendubbel bleek de combinatie Jerdi de Goeij (The Flying Shuttle) en Jeroen Ham (BC Asterix) te sterk te zijn voor Jurrian van Geest en Tomas Spanbroek (VELO).

Het mannendubbel In de U15 werd gewonnen door Gilles de Kock (BC Amersfoort) en Barend Tuinenburg. Zij versloegen in de finale Patrick Beilschmidt ('t Vennewater) en Jason Miao (van Zijderveld). Bij de jongens in de U13 wist Mahendra Suartana (Slotermeer) de finale in het enkelspel te winnen van Brian Wassink (Duinwijck). In de leeftijdscategrorie U-11 deed Dyon van Wijlick hetzelfde in zijn partij tegen Jasper Buijnink (ELO United).

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Van 1 tot en met 5 maart 2023 vindt de 41ste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. 350 topbadmintonners onder 19…

26 januari 2023

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

26 januari 2023

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen…

22 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!