Wat is een aanvallende clear?

Wat is een aanvallende clear?

Een aanvallende clear is een hoge badmintonslag vanuit het halfveld waarbij de shuttle licht opwaarts naar de achterlijn van de tegenstander vliegt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waar sla je een aanvallende clear vandaan?

Om een goede aanvallende clear te spelen, raak je de shuttle zo hoog mogelijk en voor of naast je lichaam. Je positie is halfveld of richting het achterveld. Als je met de juiste kracht de shuttle raakt, dan valt deze in het achterveld op de achterlijn.

Een aanvallende clear kun je rechtdoor spelen, maar ook schuin vanuit je slagpositie: een aanvallende cross court clear.

Forehand of round-the-head aanvallende clear

De aanvallende clear kun je zowel forehand als round-the-head spelen, om zo je tegenstander onder druk te zetten. Een backhand clear is bijna altijd verdedigend.

Waarom speel je een aanvallende clear?

De aanvallende clear is een aanvallende slag die bedoeld is om de shuttle achter je tegenstander te krijgen. Hiermee probeer je een zwakke return slag uit te lokken.

clubzoeker

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!