clubzoeker

Wat is een dab?

Wat is een dab?

Een dab (ander woord: net kill) is een aanvallende, harde badmintonslag vlakbij het net waarbij de shuttle bovenhands en steil naar de grond geslagen wordt. Je maakt een korte voorzwaai met het badmintonracket met beperkte nazwaai.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waar sla je een dab vandaan?

Je speelt de dab pal aan het net, boven de netband en de shuttle valt in het voorveld of halfveld van je tegenstander. De dab is zowel forehand als backhand te spelen.

Omdat je de shuttle dichtbij de netband raakt, moet je erop letten dat je het net niet raakt. Anders kost het je een punt!

Waarom speel je een dab?

De dab is een aanvallende slag en je speelt deze om direct de rally te winnen en het punt te scoren. Het wordt ook wel een net kill genoemd: je 'killt' de rally!

SportSport

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!