Wat is een korte service?

Wat is een korte service?

De korte service is een zachte, onderhandse opslag waarbij de shuttle met een boogje laag over het net vliegt en vlakbij de servicelijn valt. Je kunt de korte service forehand en backhand spelen en deze wordt in enkelspel en dubbelspel gebruikt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waar sla je een korte service vandaan?

Je staat vlakbij de servicelijn tijdens een korte service in het dubbelspel. Je dubbelpartner zorgt voor dekking van het achterveld.

Een korte service in het enkelspel wordt vooral door gevorderde spelers gebruikt en je staat iets verder van de servicelijn vandaan, zodat je minder snel overspeeld wordt naar het achterveld.

Zijn er verschillende soorten korte service?

Je kunt variëren met kracht, bladstand van je racket en richting wanneer je een korte service speelt. Een korte service kun je naar de middenlijn, maar ook naar de tramrails spelen of op het lichaam van je tegenstander.

Forehand of backhand korte service?

Beginners en minder ervaren spelers slaan de korte service vaak met hun forehand. Gevorderde spelers kiezen meestal voor backhand korte service.

Waarom speel je een korte service?

De korte service is een neutrale tot aanvallende opslag: je probeert je tegenstander te dwingen tot een opwaartse return.

VIDEO: Backhand Serve - A step-by-step guide EVERY BADMINTON PLAYER NEEDS!

clubzoeker

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!