clubzoeker

Wat is een lob?

Wat is een lob?

Een lob is een verdedigende, harde badmintonslag vanuit het voorveld waarbij de shuttle met een grote boog naar het achterveld van de tegenstander geslagen wordt. Een goede lob zorgt ervoor dat de shuttle zo ver mogelijk van het net belandt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waar sla je een lob vandaan?

Om een goede lob te spelen, raak je de shuttle onderhands en voor je lichaam: meestal is dat in de buurt van het net. Als je met de juiste kracht de shuttle raakt, dan valt deze achter je tegenstander op of dichtbij de achterlijn.

Zijn er verschillende soorten lobs?

Je kunt variëren met kracht, richting en opwaartse hoek wanneer je een lob speelt. Een lob kun je rechtdoor spelen, maar ook schuin vanuit je slagpositie: een cross lob.

Forehand of backhand lob?

Lobs worden zowel forehand als backhand gespeeld: meestal hangt dat samen met met de speelhelft waar je de shuttle ontvangt.

Waarom speel je een lob?

De lob is een verdedigende slag en zorgt ervoor dat je jezelf weer in positie kan brengen om controle over de rally te krijgen. Doordat de shuttle langer in de lucht is, heb je meer tijd om je voor te bereiden op de volgende slag in de badmintonrally.

VIDEO: Lifting In Badminton - What You Need To Know!

SportSport

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!