clubzoeker

Wat is een drive?

Wat is een drive?

Een drive is een aanvallende, harde en vlakke badmintonslag vanuit halfveld waarbij de shuttle op schouderhoogte naar het halfveld of achterveld van de tegenstander geslagen wordt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waar sla je een drive vandaan?

Om een goede lob te spelen, raak je de shuttle ongeveer rond schouderhoogte en voor of naast je lichaam. Je positie is halfveld of richting het voorveld bij het net. Als je met de juiste kracht de shuttle raakt, dan valt deze halfveld of in het achterveld op de achterlijn.

Zijn er verschillende soorten drives?

Je kunt variëren met kracht en richting wanneer je een drive speelt. Een drive kun je rechtdoor spelen, maar ook schuin vanuit je slagpositie: een cross court drive.

Forehand of backhand drives

Drives worden zowel forehand als backhand gespeeld: meestal hangt dat samen met met de speelhelft waar je de shuttle ontvangt. De backhand drive is doorgaans voorbehouden aan gevorderde badmintonspelers, het is namelijk een moeilijke slag om goed uit te voeren.

Waarom speel je een drive?

De drive is een aanvallende slag die bedoeld is om de shuttle achter je tegenstander te krijgen. Hiermee probeer je een zwakke return slag uit te lokken.

clubzoeker

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!