SportSport

Wat is een flickservice?

Wat is een flickservice?

De flickservice is een harde, onderhandse opslag naar het achterveld: de speler doet alsof hij een korte service speelt, maar slaat op het laatste moment naar de achterlijn. Het is een aanvallende badmintonservice om de tegenstander te verrassen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waar sla je een flickservice vandaan?

Je positie is tijdens een flickservice hetzelfde als bij een korte service in enkelspel of dubbelspel. Je slaat de shuttle voorbij halfveld en richting de achterlijn.

Een flickservice in het enkelspel wordt vooral door gevorderde spelers gebruikt: beginners en minder ervaren spelers gebruiken in het enkelspel meestal een hoge (lob)service.

Zijn er verschillende soorten flickservice?

Je kunt variëren met kracht, bladstand van je racket, richting en opwaartse hoek wanneer je een flickservice speelt. Een flickservice kun je naar de middenlijn, maar ook naar de tramrails spelen of over het lichaam van je tegenstander heen.

Forehand of backhand flickservice?

Beginners en minder ervaren spelers slaan de flickservice meestal met hun forehand. Gevorderde spelers kiezen doorgaans voor backhand flickservice.

Waarom speel je een flickservice?

De flickservice is een aanvallende badmintonopslag door het verrassingseffect: je tegenstander verwacht een korte service in het voorveld, maar wordt geconfronteerd met een shuttle die snel naar het achterveld vliegt. Je lokt hiermee een zwakke return uit, omdat je tegenstander minder tijd heeft om goed achter de shuttle te komen.

VIDEO: How To Do A Deceptive Flick Serve - Step-By-Step Badminton Tutorial!

SportSport

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!