badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Roosterse BC pakt 5 punten in Den Haag - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Nottelman en Molenmaker scoren opnieuw, ditmaal in Den Haag.

Roosterse BC pakt 5 punten in Den Haag

Roosterse BC pakt 5 punten in Den Haag - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Nottelman en Molenmaker scoren opnieuw, ditmaal in Den Haag.

10-10-2010, wat een geweldige datum om de eerste zege in de eredivisie te mogen noteren. Over 25 jaar kan iedereen in Roosteren en omgeving zich dit nog herinneren.

Stiekem hadden we er op gehoopt maar wat gaat er in de koppies van de spelers om. Op de heenreis heeft de ploeg lang in de file had gestaan, er bleef maar weinig tijd over voor de warming-up.

De wedstrijd begon niet te best voor Roosteren. De beide dubbels gingen verloren, iets wat ook de supporters in het eigen thuishonk, de Albertzaal, niet hadden verwacht. Maar toen kwam de ommekeer. Even later een telefoontje: Jente heeft zijn single gewonnen. De Albertzaal veerde op, wat een leuke verrassing en de eerste winst voor Jente in de eredivisie. Niet veel later de volgende verrassing, ook Wendy heeft haar partij gewonnen en ook zij pakt haar eerste winst in de eredivisie. Kijk dat zijn nog eens berichten, daar word je blij van.

En dan zie je de supporters tellen, welke partijen gaan we zeker pakken en welke twijfels zijn er nog. Leon Nottelman en Roxanne Molenmaker worden als vaste punten geteld maar ook in de mixen gaan we scoren. En inderdaad, Leon en Roxanne pakken hun partijen, 4-2 voor Roosteren.

En nu gaan we voor 6-2, hoorde je in de zaal. We moesten lang wachten op het volgende telefoontje, dat zal wel een driesetter zijn. Dennis Dubbelman en Rachelle Haan konden het net niet waarmaken, zij verloren in 3 sets. Maar Leon en Roxanne winnen hun partij zodat de eindstand van 5-3 op het scorebord staat. 5-3 voor Roosteren wel te verstaan.

Commentaar van Paul Doveren: Het waren dit keer de singels die ons een duw in de richting van de overwinning gaven. Schitterend en goed voor het zelfvertrouwen waren de overwinningen van Wendy en een topfitte Jente. 10-10-2010 zullen coach en spelers niet meer zo snel vergeten! De eerste en zeker niet de laatste overwinning in de eredivisie.

BC DKC - Roosterse BC (3-5)

  • MD Wijers/De Keijzer - Dubbelman - Weijers 19-21 21-16 21-16
  • VD Gardien/Wijers - Haan/Hoedemakers 21-16 21-16
  • 1e ME De Berge Bravenboer - Paesen 13-21 18-21
  • 1e VE Tak Ling Lam - Hoeve 10-21 25-27
  • 2e ME Wijers- Nottelman 13-21 19-21
  • 2e VE Gardien - Molenmaker 17-21 16-21
  • 1e GD De Keijzer/Wijers - Nottelman/Molenmaker 16-21 16-21
  • 2e GD De Bergen Bravenboer/Tak Ling Lam - Dubbelman/Haan 21-16 21-23 21-16

geplaatst door

verkregen via Pim Kwaks Roosterse BC

vorig artikel

Vernieuwde website voor BC DKC

8 jaar geleden

volgend artikel

Voorbeschouwing vrouwenenkelspel

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 24 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws