badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Roosteren snoept 2 punten weg bij BC Amersfoort

In de wedstrijd tegen Roosteren moest BC Amersfoort zo weinig mogelijk punten verliezen. In de uitwedstrijd werd het 7-1 voor de Amersfoorders. Coach Fred van Wankum ging bij de teambespreking uit van maximale winst.

 

De start was flitsend. In no time waren de mannen en de vrouwendubbel binnen. Bij de enkelspelen kweten Edwin Ekiring en Zi Ying Sheng zich goed van hun taak en met twee simpele overwinningen stond het al snel 4-0.

Gayle Mahulette speelde een mooie maar moeilijke partij tegen de zich furieus verwerende Roxanne Molenmaker. De eerste game was ruim voor Gayle maar in de tweede was de BC Amersfoort speelster een beetje de weg kwijt. Roxanne profiteerde hier optimaal van met een 14-21 winst. De beslissende derde game was een spannende, maar uiteindelijk bleek Gayle Mahulette net iets beter.

Met 5-0 voorsprong kwam de doelstelling van coach Van Wankum in zicht, maar helaas gooide de Belg Lionel Warnotte roet in het eten door in twee games van de sterk spelende Leon Nottelman te verliezen.

De afsluitende mixen werden gedeeld, een makkelijke overwinning voor de weer goed spelende Eefje Muskens met Jelle Maas en een nederlaag van Gayle Mahulette en Joéli Residay. Al met al een mooie wedstrijd en een goede overwinning. Door de nederlaag van 6-2 van Van Zijderveld tegen Almere staat BC Amersfoort 15 punten voor op de Amstelveense ploeg en komt de play-off in zicht.

BC Amersfoort - Roosteren (6-2)

  • Joéli Residay/Jelle Maas - Ceriel Custers/Dennis Dubbelman 21-6 21-8
  • Eefje Muskens/Zi Ying Sheng - Wendy Hoeve/Rachelle Haan 21-15 21-8
  • Edwin Ekiring - Jente Paesen 21-15 21-16
  • Zi Ying Sheng - Wendy hoeve 21-13 21-10
  • Lionel Warnotte - Leon Nottelman 12-21 12-21
  • Gayle Mahulette - Roxanne Molenmaker 21-12 14-21 21-16
  • Eefje Muskens/Jelle Maas - Dennis Dubbelman/Rachelle Haan 21-3 21-16
  • Gayle Mahulette/Joéli Residay - Roxanne Molenmaker/Leon Nottelman 17-21 14-21

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Gade wint van Chen Long

8 jaar geleden

volgend artikel

VELO wordt wakker geschud in Hoensbroek

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws