badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Verlies voor BC Amersfoort in Haarlem - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Edwin Ekiring won niet in Haarlem.

Verlies voor BC Amersfoort in Haarlem

Verlies voor BC Amersfoort in Haarlem - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Edwin Ekiring won niet in Haarlem.

In Haarlem liep BC Amersfoort tegen een nederlaag aan, zonder Yao Jie blijkt de BC Amersfoort in de topwedstrijden kwetsbaar. Werd er vooraf reeds rekening meegehouden dat in Haarlem de schade beperkt gehouden moest worden, gingen er toch een paar partijen verloren waar niet op gerekend was.

De start van de mannendubbel was niet goed. De eerste game ging snel verloren, maar in de tweede game kwamen Joéli Residay en Jelle Maas weer goed in hun spel. Helaas ging deze tweede game ook nipt verloren. De Chinese Zi Ying Sheng was niet goed in vorm en leed haar eerste enkelspel nederlaag. Zi Ying raakte de shuttles niet goed en had geen verweer tegen de voormalige BC Amersfoort speelster Stapusaityte. Ook de vrouwendubbel met de herstelde Eefje Muskens bracht na een gewonnen eerste game in de tweede game winstkansen. Deze werden niet benut en in de beslissende game was er geen kans op winst meer.

Bij de mannenenkelspelen gingen Eli Mambwe en Edwin Ekiring in twee games van de baan af. Ook Gayle Mahulette had haar dag niet en verloor na een goede (19-21) eerste game kansloos de tweede van Soraya de Visch Eijbergen. De mixen brachten eindelijk een punt, in een spectaculaire wedstrijd klopten Eefje Muskens en Jelle Maas het gerenommeerde Haarlemse duo Ruud Bosch en Eva Krab.

De andere mix van Joéli Residay/Gayle Mahulette konden niet op tegen Jacco Arends en Selena Piek. Na dit verlies is het zaak voor de Amersfoorters om de laatste wedstrijd zonder kopvrouw Yao Jie op 22 januari (BV Almere) zo goed mogelijk door te komen. Hierna volgt nog een aantal wedstrijden tegen de onderste vier en de inhaalwedstrijd tegen concurrent Van Zijderveld voor de vierde plaats in de play-off.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

vorig artikel

Degradatie The Flying Shuttle '57 steeds dichterbij

7 jaar geleden

volgend artikel

Rachel van Cutsen stopt als international

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 30 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws