badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Vierde toernooiwinst Tabeling en Piek

Voor de vierde keer op rij weet het Nederlandse duo Iris Tabeling en Selena Piek goud te pakken op een internationaal toernooi.

Vierde toernooiwinst Tabeling en Piek - i.o.v. Selena Piek
© i.o.v. Selena Piek + De dames op het erepodium.
Vierde toernooiwinst Tabeling en Piek - i.o.v. Selena Piek
© i.o.v. Selena Piek + De dames op het erepodium.

 

De Yonex Estonian International 2011 heeft vanmorgen vroeg goud gebracht voor Tabeling/Piek waar zij in de finale het als nummer 1 geplaatste Oekraïense koppel Ulitina/Voytsekh tegenkwamen. Geen onbekende voor de Nederlanders. In Slowakije stonden ze vorig jaar ook al tegenover elkaar en ook toen ging de winst, hetzij wat moeilijker, naar Tabeling/Piek.

Gelukkig bleek de blessure aan Selena's elleboog, gister opgelopen tijdens de MXD, geen beperkingen met zich mee te brengen. In twee sets waren de Nederlanders te sterk voor de Oekraïeners. Ulitina/Voytsekh lieten door slordigheden veel punten liggen waardoor Tabeling/Piek vrij eenvoudig de wedstrijd naar hun hand wisten te zetten. Selena, die net van een antibioticakuur af is en nog herstellende van een forse amandelontsteking, speelde niet de wedstrijd van haar dromen maar kon rekenen op een goede backup van een sterk spelende Iris Tabeling. Met een eindstand van 21-12 en 21-16 gaat het goud mee naar Nederland en zal het koppel weer stijgen op de wereldranglijst.

geplaatst door

verkregen via Selena Piek

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Jorrit de Ruiter: geen finale

8 jaar geleden

volgend artikel

Finalewinst voor Arends en Piek

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws