badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Van Tubergen Lotgering coach van Duinwijck

Het eredivisieteam van Duinwijck zal komend seizoen gecoacht worden door de 30-jarige Maurits van Tubergen Lotgering. De nieuwe coach zal daarbij ondersteuning krijgen van 'playing coach' Koen Ridder. De club gaat daarmee een andere koers varen na vier zeer succesvolle seizoenen onder leiding van het coachduo Rob Ridder en Wim Fisscher.

Van Tubergen Lotgering coach van Duinwijck - Duinwijck
© Duinwijck
Van Tubergen Lotgering coach van Duinwijck - Duinwijck
© Duinwijck +

 

Eerder maakte de club al bekend dat Van Tubergen Lotgering met ingang van komend seizoen de overstap naar Duinwijck zou maken als trainer na een aantal jaren actief te zijn geweest bij BC Invictus uit Waddinxveen dat eveneens uitkwam in de Eredivisie. De Linschotenaar zal tweemaal per week de trainingen verzorgen voor de hoogste teams en daarnaast zal hij dus nu de eindverantwoordelijkheid krijgen voor de hoofdmacht. Van Tubergen Lotgering heeft een zeer sterke sportachtergrond: in het dagelijkse leven is hij beleidsadviseur sport bij de gemeente Haarlemmermeer na een opleiding bewegingswetenschappen. Daarnaast is hij in het bezit van de benodigde trainerspapieren.

Het coachduo Ridder/Fisscher werkte in vier seizoenen toe naar een zeer succesvolle periode. Dat resulteerde in 2009 in 'de dubbel'. Na 22 jaar wachten werd de 23e landstitel gewonnen en daarnaast ook de nationale beker. Na veel blessureleed in 2010 werd in 2011 de 24e landstitel binnengehaald. Later deze maand zal Duinwijck nog strijden voor zowel de nationale als de Europese beker. Dan komt er dus een einde aan een tijdperk. Ridder: "In goed overleg met de clubleiding zijn we tot de conclusie gekomen dat het moment daar is om een andere koers te gaan varen. Mijn rol als bondsvoorzitter van Badminton Nederland vergt veel tijd naast mijn dagelijks werk en ook is het zo dat de rol van 'playing coach' van mijn zoon Koen beter uit de verf zal komen in een andere samenstelling. Aangezien Wim en ik samen aan deze klus zijn begonnen zullen we ook samen een stap terug doen. We kijken terug op een prachtige tijd met vele hoogtepunten."

Duinwijck neemt op 11 en 12 juni deel aan de Carlton GT Cup, het nationale bekertoernooi, en van 15 tot en met 19 juni aan het Europa Cup-toernooi voor landskampioenen in Zwolle. Eerder maakte de club al bekend dat Erik Meijs, Koen Ridder, Jorrit de Ruiter, Jerry Natenstedt, Akvile Stapusaityte, Eva Krab, Karina Kool-de Wit en Betty Timmerman-Krab deel uit zullen maken van Duinwijcks eredivisieteam.

geplaatst door

verkregen via BC Duinwijck

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws