Van Tubergen Lotgering coach van Duinwijck

Van Tubergen Lotgering coach van Duinwijck

Het eredivisieteam van Duinwijck zal komend seizoen gecoacht worden door de 30-jarige Maurits van Tubergen Lotgering. De nieuwe coach zal daarbij ondersteuning krijgen van 'playing coach' Koen Ridder. De club gaat daarmee een andere koers varen na vier zeer succesvolle seizoenen onder leiding van het coachduo Rob Ridder en Wim Fisscher.

› alles over het Badminton Festival!

Eerder maakte de club al bekend dat Van Tubergen Lotgering met ingang van komend seizoen de overstap naar Duinwijck zou maken als trainer na een aantal jaren actief te zijn geweest bij BC Invictus uit Waddinxveen dat eveneens uitkwam in de Eredivisie. De Linschotenaar zal tweemaal per week de trainingen verzorgen voor de hoogste teams en daarnaast zal hij dus nu de eindverantwoordelijkheid krijgen voor de hoofdmacht. Van Tubergen Lotgering heeft een zeer sterke sportachtergrond: in het dagelijkse leven is hij beleidsadviseur sport bij de gemeente Haarlemmermeer na een opleiding bewegingswetenschappen. Daarnaast is hij in het bezit van de benodigde trainerspapieren.

Het coachduo Ridder/Fisscher werkte in vier seizoenen toe naar een zeer succesvolle periode. Dat resulteerde in 2009 in 'de dubbel'. Na 22 jaar wachten werd de 23e landstitel gewonnen en daarnaast ook de nationale beker. Na veel blessureleed in 2010 werd in 2011 de 24e landstitel binnengehaald. Later deze maand zal Duinwijck nog strijden voor zowel de nationale als de Europese beker. Dan komt er dus een einde aan een tijdperk. Ridder: "In goed overleg met de clubleiding zijn we tot de conclusie gekomen dat het moment daar is om een andere koers te gaan varen. Mijn rol als bondsvoorzitter van Badminton Nederland vergt veel tijd naast mijn dagelijks werk en ook is het zo dat de rol van 'playing coach' van mijn zoon Koen beter uit de verf zal komen in een andere samenstelling. Aangezien Wim en ik samen aan deze klus zijn begonnen zullen we ook samen een stap terug doen. We kijken terug op een prachtige tijd met vele hoogtepunten."

Duinwijck neemt op 11 en 12 juni deel aan de Carlton GT Cup, het nationale bekertoernooi, en van 15 tot en met 19 juni aan het Europa Cup-toernooi voor landskampioenen in Zwolle. Eerder maakte de club al bekend dat Erik Meijs, Koen Ridder, Jorrit de Ruiter, Jerry Natenstedt, Akvile Stapusaityte, Eva Krab, Karina Kool-de Wit en Betty Timmerman-Krab deel uit zullen maken van Duinwijcks eredivisieteam.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in Basel is het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen door naar de tweede ronde in het…

19 augustus 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Op dinsdag 20 augustus starten de TOTAL BWF Para-Badminton World Championships 2019 in Basel en zullen Joshua Donker, Megan…

18 augustus 2019

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Morgen starten in het Zwitser Basel de Total BWF Wereldkampioenschappen die tot en met zondag 25 augustus 2019 duren en waar op 5…

18 augustus 2019

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton beschikt over een enorm potentieel. Niet veel sporten zijn van de camping tot aan het allerhoogste, de Olympische…

11 augustus 2019

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Prachtige prestaties van de Nederlandse afvaardiging naar de Wereldkampioenschappen Veteranen in Katowice, Polen. Georgy van…

11 augustus 2019

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Vandaag is de loting gepubliceerd van de TOTAL BWF World Championships 2019 in Basel, Zwitserland. Voor Nederlands Kampioen…

5 augustus 2019

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Niet alleen heeft Mark zijn contract verlengd, hij heeft ook niemand minder dan zijn vriendin Line Kjærsfeldt zo enthousiast…

2 augustus 2019

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Helaas geen kwartfinale plek voor onze Robin Tabeling en Jelle Maas bij de Toyota Thailand Open 2019.

1 augustus 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!