SportSport

Zandbaktrainer als technisch directeur van de badmintonbond

Zandbaktrainer als technisch directeur van de badmintonbond

Het is vandaag precies vier jaar geleden dat Badminton Nederland het drama-arbeidscontract aanging met een zandbaktrainer. Iedereen die iets betekende in onze sport was totaal verontwaardigd en perplex en ik was geen uitzondering.

SportSport

Maak kennis met Mahi Goyat!

Leestip: Technisch directeur Victor Anfiloff: hij kwam, zag, vertrok en kwam weer terug

Vier jaar terug schreef ik dat ik geen mening had over de man, want ik ken hem niet en nu vier jaar later ken ik hem nog niet. Dat zegt dus wel iets over de man. Acht maanden geleden kende ik de nieuwe voorzitter niet, maar hij had zich ingelezen en wist dat ik iets te vertellen had over onze sport en dat mijn kennis niet uit de lucht was komen vallen.

Ik heb het genoegen gehad een aantal keer met Jan Helmond te praten en gedachten uit te wisselen. We zijn het lang niet over alles eens - om het maar zachtjes uit te drukken - maar we kennen elkaar nu en weten waar we voor staan.

Over de zandkastelenbouwer kan ik heel kort zijn. Hij heeft niets te zoeken in onze sport. Hij is onzichtbaar en kiest op ervoor om een draaideurbaan te hebben: als ik geld nodig heb, dan kan ik altijd bij BNL terecht.

Ted van der Meer had deze keer helemaal gelijk: het was een 1-april-grap en iedereen kon er om lachen. Alleen BNL wilde er ook voor betalen. Waarom wilde ze dat doen? Omdat het hún geld niet was. Geen enkel nadenkend persoon of bedrijf zou zoiets doms doen en ze hadden er goedkoop vanaf kunnen zijn, want hij nam ontslag. En dan...? Dan maken ze in Nieuwegein gewoon dezelfde fout nóg een keer en stellen hem weer aan.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!