Zandbaktrainer als technisch directeur van de badmintonbond

Zandbaktrainer als technisch directeur van de badmintonbond

Het is vandaag precies vier jaar geleden dat Badminton Nederland het drama-arbeidscontract aanging met een zandbaktrainer. Iedereen die iets betekende in onze sport was totaal verontwaardigd en perplex en ik was geen uitzondering.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Leestip: Technisch directeur Victor Anfiloff: hij kwam, zag, vertrok en kwam weer terug

Vier jaar terug schreef ik dat ik geen mening had over de man, want ik ken hem niet en nu vier jaar later ken ik hem nog niet. Dat zegt dus wel iets over de man. Acht maanden geleden kende ik de nieuwe voorzitter niet, maar hij had zich ingelezen en wist dat ik iets te vertellen had over onze sport en dat mijn kennis niet uit de lucht was komen vallen.

Ik heb het genoegen gehad een aantal keer met Jan Helmond te praten en gedachten uit te wisselen. We zijn het lang niet over alles eens - om het maar zachtjes uit te drukken - maar we kennen elkaar nu en weten waar we voor staan.

Over de zandkastelenbouwer kan ik heel kort zijn. Hij heeft niets te zoeken in onze sport. Hij is onzichtbaar en kiest op ervoor om een draaideurbaan te hebben: als ik geld nodig heb, dan kan ik altijd bij BNL terecht.

Ted van der Meer had deze keer helemaal gelijk: het was een 1-april-grap en iedereen kon er om lachen. Alleen BNL wilde er ook voor betalen. Waarom wilde ze dat doen? Omdat het hún geld niet was. Geen enkel nadenkend persoon of bedrijf zou zoiets doms doen en ze hadden er goedkoop vanaf kunnen zijn, want hij nam ontslag. En dan...? Dan maken ze in Nieuwegein gewoon dezelfde fout nóg een keer en stellen hem weer aan.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!