Zandbaktrainer als technisch directeur van de badmintonbond

Zandbaktrainer als technisch directeur van de badmintonbond

Het is vandaag precies vier jaar geleden dat Badminton Nederland het drama-arbeidscontract aanging met een zandbaktrainer. Iedereen die iets betekende in onze sport was totaal verontwaardigd en perplex en ik was geen uitzondering.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Leestip: Technisch directeur Victor Anfiloff: hij kwam, zag, vertrok en kwam weer terug

Vier jaar terug schreef ik dat ik geen mening had over de man, want ik ken hem niet en nu vier jaar later ken ik hem nog niet. Dat zegt dus wel iets over de man. Acht maanden geleden kende ik de nieuwe voorzitter niet, maar hij had zich ingelezen en wist dat ik iets te vertellen had over onze sport en dat mijn kennis niet uit de lucht was komen vallen.

Ik heb het genoegen gehad een aantal keer met Jan Helmond te praten en gedachten uit te wisselen. We zijn het lang niet over alles eens - om het maar zachtjes uit te drukken - maar we kennen elkaar nu en weten waar we voor staan.

Over de zandkastelenbouwer kan ik heel kort zijn. Hij heeft niets te zoeken in onze sport. Hij is onzichtbaar en kiest op ervoor om een draaideurbaan te hebben: als ik geld nodig heb, dan kan ik altijd bij BNL terecht.

Ted van der Meer had deze keer helemaal gelijk: het was een 1-april-grap en iedereen kon er om lachen. Alleen BNL wilde er ook voor betalen. Waarom wilde ze dat doen? Omdat het hún geld niet was. Geen enkel nadenkend persoon of bedrijf zou zoiets doms doen en ze hadden er goedkoop vanaf kunnen zijn, want hij nam ontslag. En dan...? Dan maken ze in Nieuwegein gewoon dezelfde fout nóg een keer en stellen hem weer aan.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!