SportSport

Smashing snoept punt weg bij Almere

Smashing snoept punt weg bij Almere

Afgelopen zondag stond de eerste uitwedstrijd voor Smashing op het programma. Deze keer speelde het tegen Almere, het team dat tot dusverre alles met 8-0 gewonnen had. Dus wilde het eerste team van Smashing er alles aan doen om het Almere zo lastig mogelijk te maken.

clubzoeker

Maak kennis met Andy Buijk!

Er werd zoals altijd met de dubbels begonnen. De heren van Smashing speelden tegen Alex Vlaar en Dyon van Wijlick. Teun en Casper keken al snel tegen een achterstand aan, maar wisten toch weer wat dichterbij te kruipen. Er werden goede rally's gespeeld, maar de heren van Almere hadden veel terug en wonnen daarmee de eerste set met 21-13. Ook in de tweede set wist Almere het de Wijchense heren lastig te maken. Ondanks dat Teun en Casper punten bleven sprokkelen, moesten ze ook de tweede set met 21-13 aan zich voorbij laten gaan.

Op de andere baan speelden Ella en Lieke tegen Diede Odijk en Kirsten de Wit. Ella en Lieke hadden een goede start en wisten een voorsprong te pakken. Toch wisten de dames van Almere met een 11-9 voorsprong de pauze in te gaan. Daarna kregen Ella en Lieke het lastiger en slopen er wat foutjes in hun spel. Daardoor wonnen de dames van Almere de eerste set met 21-13. Ook in de tweede set namen Lieke en Ella een kleine voorsprong. De dames van Almere kropen langzaamaan steeds dichterbij. Tot 14-14 bleef het spannend, maar ook deze tweede helft maakte de dames van Smashing te veel foutjes, waardoor Almere de dubbel met 21-14 wist binnen te slepen.

Vervolgens waren beide herensingles aan de beurt. Als eerste speelde Yannic tegen Noah Haase. Er werden prima rally's gespeeld, maar Noah wist veel terug te brengen. Yannic kwam niet lekker in zijn eigen spel en moest de eerste set met 21-13 aan zich voorbij laten gaan. Yannic wist het tij helaas niet te keren en zo werd ook de tweede set met 21-10 gewonnen door Almere. Op de andere baan mocht Casper, na een weekend in België gespeeld te hebben, een poging wagen tegen Dennis Koppen. De fitte Dennis wist het Casper lastig te maken en de eerste set met 21-9 te winnen. Ondanks Caspers doorzettingsvermogen wist Dennis de tweede set met 21-4 binnen te slepen.

2dA Smashing keek tegen een 4-0 achterstand aan en wilde daar graag verandering in brengen. Lieke mocht gaan singelen tegen Ieva Pope. Gebrand om te winnen, wist Lieke de eerste set met gedegen spel te winnen (21-17). Ondanks dat Lieke niet lekker in haar eigen spel kwam, wist ze op wilskracht ook de tweede set naar zich toe te trekken (21-16). Het eerste punt tegen Almere was binnen! Op de baan ernaast probeerde Leonie ook een puntje binnen te slepen. De eerste set moest Leonie nog wat wennen en daardoor pakte Diede deze set met 21-7. Leonie kwam er in de tweede set beter in, maar toch wist Diede deze te winnen met 21-13.

Vervolgens mochten Ella en Teun gaan mixen tegen Dyon en Kirsten. De eerste set wist het Wijchense duo tot de 11 goed bij te blijven. Daarna slopen er wat foutjes in en won het mixkoppel van Almere met 21-11. In de tweede set konden Teun en Ella beter bij blijven tot de 15. Daarna wist Almere toch de wedstrijd hun kant op te trekken en de tweede set met 21-15 binnen te slepen. Als laatste speelde Yannic en Leonie tegen Alex en Rosalie Teuben. Yannic en Leonie hadden moeite met het spel van hun tegenstanders en verloren de eerste set met 21-11. De tweede set werd het spel van het Smashing duo wel beter, maar zij konden daarmee de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Deze laatste set werd dan ook met 21-15 verloren.

Een 1-7 verlies was het eindresultaat. Maar toch heeft Smashing de 8-0 streak van Almere weten te doorbreken en een puntje mee naar huis weten te nemen.

Volgend weekend is er een dubbelweekend waarbij Smashing op zaterdag om 19:00 uit tegen Roosterse.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!