SportSport

Wateringse 'for the future'-badmintonclub verliest uit van rivaal DKC

Wateringse 'for the future'-badmintonclub verliest uit van rivaal DKC

Voor de derde wedstrijd van het seizoen kwamen DKC en VELO elkaar tegen. De historie heeft vele memorabele momenten opgeleverd, toch zal VELO deze avond snel willen vergeten.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Beide opstellingen gaven kansen voor beide teams en het zou zeer spannend kunnen gaan worden. De dubbels werden afgetrapt door Myke Halkema en Milou Lugters in de damesdubbel. Zij mochten het opnemen tegen Marlies Baan en Manon Sibbald. De dames van VELO begonnen sterk en hadden kansen om de eerste set naar zich toe te trekken, maar konden het spel niet vasthouden en lieten de hele wedstrijd wegglippen. Bij de heren mocht Jim Middelburg uit zijn pensioen terugkeren om samen met Russell Muns te spelen tegen Michiel Kruijt en Gijs Duijs. De heren uit Wateringen kwamen tot matchpoint, maar moesten hun meerdere erkennen in drie sets.

In het vervolg van de enkelspelen mocht talent Mats Duwel zijn opwachting maken tegen de nummer twee van Nederland Joran Kweekel. Op het oog ontspannen speelde de jonge Mats een geweldige partij waarbij hij zelfs een set wist af te snoepen. Joran kon in de derde set echter nog een versnelling plaatsen en zo ging het derde punt ook naar DKC. In de andere heren partij mocht Dion Rovers het opnemen tegen invaller Tom Blinde. Tom vertraagde het spel en Dion ging hierin mee en kon daardoor zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Bij de dames ging het VELO niet beter af. Zowel Hanna Couwenhoven als Veda Diemel hadden een zware klus en worstelden zichtbaar. Hun tegenstanders respectievelijk Flora Wang en Manon Sibbald trokken aan het langste eind en een afstraffing lag op de loer.

Met nog nul punten op het scorebord moesten de gemengd dubbels het verlies wat dragelijker maken. Russell Muns samen met Myke Halkema tegen Joran Kweekel en Marlies Baan. De eerste set ging redelijk simpel naar VELO toe. In de tweede set werd de heer van DKC dominanter en trok hij het spel én de tweede set naar zich toe. VELO herpakte zich sterk, domineerde en pakte overtuigend het eerste punt. Op de baan ernaast mochten Jim Middelburg en Milou Lugters het proberen tegen Gijs Duijs en Flora Wang. Het waren korte en intense rally's waarbij de servicesituatie cruciaal zou blijken. De Wateringers bleken de spanning beter de baas te zijn en zodoende werden beide gemengd dubbels gewonnen.

Een zwaar verlies aan het begin van het seizoen, maar de kampioenspoule blijft nog in zicht. Het team zal zich snel moeten herstellen om gereed te zijn voor het aankomende dubbelweekend waarin er gespeeld wordt tegen Drop Shot (zaterdag 1 oktober om 18:00 uur) en Roosterse (zondag 2 oktober om 14:00 uur).

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!