clubzoeker

Wateringse 'for the future'-badmintonclub verliest uit van rivaal DKC

Wateringse 'for the future'-badmintonclub verliest uit van rivaal DKC

Voor de derde wedstrijd van het seizoen kwamen DKC en VELO elkaar tegen. De historie heeft vele memorabele momenten opgeleverd, toch zal VELO deze avond snel willen vergeten.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Beide opstellingen gaven kansen voor beide teams en het zou zeer spannend kunnen gaan worden. De dubbels werden afgetrapt door Myke Halkema en Milou Lugters in de damesdubbel. Zij mochten het opnemen tegen Marlies Baan en Manon Sibbald. De dames van VELO begonnen sterk en hadden kansen om de eerste set naar zich toe te trekken, maar konden het spel niet vasthouden en lieten de hele wedstrijd wegglippen. Bij de heren mocht Jim Middelburg uit zijn pensioen terugkeren om samen met Russell Muns te spelen tegen Michiel Kruijt en Gijs Duijs. De heren uit Wateringen kwamen tot matchpoint, maar moesten hun meerdere erkennen in drie sets.

In het vervolg van de enkelspelen mocht talent Mats Duwel zijn opwachting maken tegen de nummer twee van Nederland Joran Kweekel. Op het oog ontspannen speelde de jonge Mats een geweldige partij waarbij hij zelfs een set wist af te snoepen. Joran kon in de derde set echter nog een versnelling plaatsen en zo ging het derde punt ook naar DKC. In de andere heren partij mocht Dion Rovers het opnemen tegen invaller Tom Blinde. Tom vertraagde het spel en Dion ging hierin mee en kon daardoor zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Bij de dames ging het VELO niet beter af. Zowel Hanna Couwenhoven als Veda Diemel hadden een zware klus en worstelden zichtbaar. Hun tegenstanders respectievelijk Flora Wang en Manon Sibbald trokken aan het langste eind en een afstraffing lag op de loer.

Met nog nul punten op het scorebord moesten de gemengd dubbels het verlies wat dragelijker maken. Russell Muns samen met Myke Halkema tegen Joran Kweekel en Marlies Baan. De eerste set ging redelijk simpel naar VELO toe. In de tweede set werd de heer van DKC dominanter en trok hij het spel én de tweede set naar zich toe. VELO herpakte zich sterk, domineerde en pakte overtuigend het eerste punt. Op de baan ernaast mochten Jim Middelburg en Milou Lugters het proberen tegen Gijs Duijs en Flora Wang. Het waren korte en intense rally's waarbij de servicesituatie cruciaal zou blijken. De Wateringers bleken de spanning beter de baas te zijn en zodoende werden beide gemengd dubbels gewonnen.

Een zwaar verlies aan het begin van het seizoen, maar de kampioenspoule blijft nog in zicht. Het team zal zich snel moeten herstellen om gereed te zijn voor het aankomende dubbelweekend waarin er gespeeld wordt tegen Drop Shot (zaterdag 1 oktober om 18:00 uur) en Roosterse (zondag 2 oktober om 14:00 uur).

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!